Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 oktober 2004


Harderwijk - kop-staartbotsing.

Op dinsdag (19-10) vond er rond 17.15 uur een kop-staartbotsing plaats op de Newtonweg.
Een 20-jarige automobilist uit Ermelo werd verblind door de laagstaande zon en zag daardoor te laat de stilstaande auto's voor hem. Hij botste op de auto van een 19-jarige Poolse man, die vervolgens met zijn auto naar voren schoot en een 53-jarige automobiliste uit Hulshorst aanreed. Twee passagiers hadden pijnklachten, maar bij controle in het ziekenhuis bleek het mee te vallen.


Harderwijk - politie verleent hulp aan gevallen man.
Op woensdag (20-10) werd rond 04.30 uur de hulp van de politie ingeroepen door medewerkers van de thuiszorg. Aan de ir.Leemansstraat was een oudere man in de badkamer gevallen en nu lukte het de drie aanwezigen niet om de meneer weer in zijn bed te tillen. Met hulp van de sterke arm kon de man uiteindelijk zijn nachtrust voort zetten.


Putten - drankrijder betrapt.

Een 50-jarige automobilist uit Putten bleek op dinsdag (19-10) rond 20.50 uur op de Krachtighuizerweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,9.
Hij een boete uitgereikt en een rijverbod van 3 uur opgelegd.


Doornspijk - man na mishandeling aangehouden.

De politie heeft op dinsdag (19-10) rond 20.15 uur aan de Klaterweg een 40-jarige man uit Urk aangehouden voor mishandeling. Uit een groepje spelende kinderen, gooide één kind iets tegen het chalet van de man. Omdat dit volgens hem al vaker was gebeurd, ging hij achter de kinderen aan en greep een 12-jarige jongen uit Hilversum stevig bij zijn nek. Toen de 16-jarige broer de jongen te hulp schoot, kreeg hij een klap van de man. De politie heeft de zaak onderzoek.


Heerde - auto total loss.

Op dinsdag (19-10), rond 07.15 uur, verloor een 28-jarige automobilist
uit Olst op de Kerkdijk de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Toen de man over de Bonenbergbrug reed werd hij vermoedelijk verrast door het gladde wegdek. Hij gleed in de bocht rechtdoor en kwam in de sloot terecht. De man raakte niet gewond maar zijn auto moest total loss worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Putten - uitgespeeld.

De bewoonster van de ds Jagerstraat bespeelde op dinsdag (19-10) rond 21.50 uur
het elektronische orgel, toen er opeens rook uit het instrument kwam. De vrouw trok meteen de stekker er uit en belde de brandweer. Door haar snelle reactie heeft ze een brandje voorkomen.


Ermelo - vrouw gewond bij aanrijding


Een 33-jarige vrouw uit Ermelo is dinsdag (19/10) omstreeks 11.05 uur bij een aanrijding op de kruising Dirk Staalweg / Groeneweg gewond geraakt. De vrouw kreeg met haar auto geen voorrang van een 56-jarige plaatsgenoot die over de Groenweg de voorrangskruising naderde. Hij zag de auto van de vrouw te laat en na de botsing is zij i.v.m. nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Hattem - wakkere chauffeur voorkomt aanrijding


Ondanks het late uur heeft een alerte chauffeur van een tankwagen met benzine vannacht een ernstig ongeval op de N 50 weten te voorkomen. De man zag rond 00.50 uur plotseling het schijnsel van verlichting van een kerende vrachtauto op de weg. Het bleek om een militair voertuig te gaan, dat door z'n camouflage bijna niet zichtbaar was, maar waarvan de chauffeur zich had verreden en op de autoweg keerde.
De tankwagenchauffeur stuurde zijn voertuig naar de linker berm, remde sterk af en wist de combinatie overeind te houden. Het voertuig zakte wel in de zachte berm en moest worden losgetrokken. Om 05.00 uur was de weg weer vrij voor verkeer.
De Koninklijke Marechaussee hebben de militair verhoord en maken proces-verbaal op.
(aangezien de K. Mar de aanrijding heft afgehandeld zijn er bij mij geen gegevens van betrokkenen bekend)


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --