Ingezonden persbericht


--------------------------------
PublieksWerk
Teleportboulevard 110
1043 EJ Amsterdam
t: 00 31 (20) 486 21 39
f: 00 31 (20) 486 60 26
---------------------------------

Verbeteringen op FileMaker 7-producten nu beschikbaar

Utrecht, 20 oktober 2004 ­ Verbeteringen op FileMaker 7-producten zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar voor eindgebruikers op http://www.filemaker.nl/support/updaters.html. Het betreft de laatste aanpassingen op FileMaker Pro 7 en FileMaker Developer 7. De aanpassingen leveren gebruikers van deze FileMaker-producten belangrijke prestatieverbeteringen op.

FileMaker Pro 7 v3 updater
Deze herziening van de basisversie levert verbeteringen op: teksten, opmaak, scripts, berekeningen, portalen, waardelijsten, import/export, zoeken, spellingscontrole, beveiliging en taalondersteuning (Japans).

FileMaker Developer 7 v3 updater
In de ontwikkelversie zijn verbeteringen aangebracht op de scriptcontrole, DDR (Database Design Report) en Developer Utilities. Evenals in FileMaker Pro zijn er ook verbeteringen doorgevoerd inzake de teksten, opmaak, scripts, berekeningen en portalen. Meer bijzonderheden zijn te vinden in het Lees Me-bestand van de aanpassingsprogrammatuur.

FileMaker Server 7 / FileMaker Server 7 Advanced updaters De verbeteringen voor de serverversies, FileMaker Server 7 en FileMaker Server 7 Advanced, zijn eind oktober beschikbaar.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39