Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 20 oktboer

Alkmaar 20-10-2004 - 15.30 uur

Bromfiets onder ogen van eigenaar gestolen

Alkmaar, dinsdag 20 oktober 2004.

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur parkeerde een 74-jarige Alkmaarder zijn snorfiets op de Laat ter hoogte van de Hofstraat. De eigenaar had de snorfiets nog niet op slot gezet en stond enige meters van zijn voertuig vandaan toe hij plotseling een jongen met zijn snorfiets weg zag rennen. Samen met een aantal omstanders probeerde hij de verdachte tegen te houden maar deze wist zich los te rukken en verdween met het voertuig. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 20 jaar. Hij droeg een zwarte korte glimmende jas. De gestolen snorfiets is van het merk Sparta, type MET. De fiets is blauw van kleur en voert het verzekeringsnummer TQG-352-04.

Verkeerscontroles

Heiloo/Alkmaar, dinsdag 19 oktober 2004.

Dinsdag werden verkeerscontroles gehouden op de Kennemerstraatweg in Heiloo en de Koelmalaan in Alkmaar. In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven waarvan 19 omdat autobestuurders/passagiers geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Vijf autobestuurders werden geverbaliseerd omdat zij vanuit hun auto telefoneerden zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set. De overige bekeuringen hadden betrekking op andere verkeersovertredingen.

Illegale vreemdeling aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 19 oktober 2004.

Dinsdagmiddag werd een onderzoek ingesteld naar mogelijk illegale vreemdelingen bij een bedrijf aan de Marconistraat. Er werden twee personen aangetroffen die geen geldig identiteitsbewijs bij zich hadden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat één van hen een geldige verblijfsvergunning had. De andere man, een 27-jarige Turkse man zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats had geen verblijfsvergunning. Hij bekende illegaal in Nederland te verblijven en is in bewaring gesteld.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Egmond aan de Hoef, woensdag 20 oktober 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 24-jariger man uit Heiloo aangehouden op de Heilooer Zeeweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Het bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 710 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. In verband met het hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Inbraak winkel

Alkmaar, woensdag 20 oktober 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Magdalenastraat. Men winst in de winkel te komen door het vernielen van een etalageraam. Vervolgens heeft men zich toegang verschaft tot een kantoorgedeelte waar een onbekend bedrag aan geld werd weggenomen vanuit een bureau.

Fietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 20 oktober 2004.

Woensdagmorgen omstreeks 08.15 uur raakte een 30-jarge vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising van de Westerweg met de Broekerweg. De vrouw reed met haar fiets over het fietspad naast de Broekerweg. Op de kruising met de Westerweg negeerde zij het rode verkeerslicht en werd vervolgens aangereden door een personenauto bestuurd door een 64-jarige man uit Haarlem. De vrouw raakte gewond aan hoofd en enkel en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.