Provincie Limburg

leeg

Provinciale Staten bezoeken BioPartner Center Maastricht Onder het thema Universiteit en Ondernemerschap brengen Provinciale Staten op woensdag 20 oktober een werkbezoek aan het BioPartner Center Maastricht. Via dit werkbezoek zullen Provinciale Staten zich laten informeren over missie en activiteiten van het Center. Dit werkbezoek past in het kader van het streven van de Provincie Limburg om te komen tot een technologische topregio.

Incubator
Sinds maart 2004 heeft Limburg een Incubator (bedrijfsverzamelgebouw) voor Life Sciences start-ups: het BioPartner Center Maastricht. Het BioPartner Center is een initiatief van de UM, het azM, de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht, het Ministerie van Economische Zaken en de NV Industriebank LIOF.
De missie van het Center is de bedrijvigheid op het gebied van Life Sciences te stimuleren en de kans op succes van Life Sciences starters te vergroten. Het BioPartner Center Maastricht past prima in het streven van de Provincie Limburg om te komen tot een technologische topregio.

UM Holding
Het werkbezoek is ook georienteerd op de activiteiten die door de Universiteit Maastricht ontplooid worden om kennisintensief ondernemerschap te stimuleren en de band met het bedrijfsleven te versterken. Met de UM Holding is de Universiteit oprichter en (mede) aandeelhouder van 22 bedrijven in de regio.

Sprekers
Sprekers tijdens het programma zijn onder meer de heer dr. J. Ritzen, voorzitter College van Bestuur UM, de heer dr. J. Cobbenhagen, directeur BioPartner Center Maastricht en prof.dr. H. Struijker Boudier van het Science Park Randwyck.

20-10-2004 14:52