Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

20/10/04 Toespraak van H.K.H. Prinses Máxima tijdens de buitengewone vergadering van de Raad van State op woensdag 20 oktober 2004

Voorzitter,

Ik dank U voor Uw hartelijke woorden en stel het zeer op prijs dat U mij vandaag zelf hebt willen binnengeleiden in de Raad van State. Het is een voorrecht zitting te mogen hebben in dit belangrijke college, waarvan U voorzitter bent. Op deze wijze wordt een traditie voortgezet, die van belang is voor een goede vervulling van mijn taak als echtgenote van de toekomstige Koning en moeder van Prinses Catharina-Amalia.

Ik verheug mij er op in de komende tijd nader kennis te maken met het werk van de Raad en met zijn leden. Ik was al eerder in Uw midden en ik wil deze gelegenheid ook benutten om te bedanken voor de hulp die ik van veel staatsraden bij mijn introductieprogramma heb mogen ontvangen. Uw inzichten en kennis hebben grote indruk op mij gemaakt.

Ik blijf graag betrokken bij Uw werkzaamheden en hoop op die manier Uw rol en Uw taak als belangrijk Hoog College van het Koninkrijk beter te leren kennen.