Ingezonden persbericht


SAP benoemt Jo Bollen tot Director Healthcare

's-Hertogenbosch, 20 oktober 2004 - SAP heeft Jo Bollen onlangs benoemd tot Director Healthcare Nederland. Hij is direct verantwoordelijk voor de versterking van de positie van SAP Nederland in de gezondheidszorg en zal zich bezighouden met de ontwikkeling en implementatie van SAP for Healthcare, de op SAP gebaseerde software voor ziekenhuizen.

Jo Bollen heeft zeer ruime ervaring op ICT-gebied, zowel binnen als buiten de gezondheidszorg. Zo was hij onder meer directeur van het Centrum voor Informatievoorziening van de Universiteit Twente, directeur van Tribase Computer & Network Services te Utrecht en voorzitter van de Raad van Bestuur van de DIV Coöperatie. In die laatste hoedanigheid was Bollen eindverantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening aan tien ziekenhuizen en tal van medisch specialisten.

Met de aanstelling van Jo Bollen en het aangaan van een preferred partnership met Ordina en GSD eerder dit jaar, geeft SAP aan zich sterk te focussen op de nationale en internationale markt voor gezondheidszorg en die van ziekenhuizen in het bijzonder.

SAP for Healthcare

De oplossing SAP for Healthcare biedt complete functionaliteit voor zowel het primaire, secundaire als tertiaire proces in ziekenhuizen. Centraal hierbij staan de ontwikkelingen rondom de diagnose behandeling combinaties (DBC), elektronische patiëntendossiers (EPD) in ziekenhuizen en e-zorg toepassingen. SAP for Healthcare, dat het samenbrengen en uitwisselen van (medische) patiëntinformatie integraal toegankelijk maakt, is gebaseerd op mySAP ERP. Naast patiëntenadministratie en billing biedt SAP for Healthcare onder meer complete oplossingen voor OK, radiologie, patiëntenzorg, perinatale ondersteuning, patiëntentransport en poliklinische behandelingen.

SAP heeft voor de ziekenhuissector een preferred partnership met GSD, leverancier van ziekenhuissoftware, en ICT-dienstverlener Ordina. De samenwerking richt zich met name op de ontwikkeling en implementatie van SAP for Healthcare. Inmiddels gebruiken ruim 700 ziekenhuizen in meer dan dertig landen software van SAP. Wereldwijd beschikken meer dan 240 ziekenhuizen over SAP oplossingen voor het primaire zorgproces.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel meer dan 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 23.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 79.800. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.

Een foto van Jo Bollen is te downloaden via: http://www.penb.nl/sap/foto-overzicht.htm.



Ingezonden persbericht