Ingezonden persbericht


Persbericht

Nomineren 'Best Powered XML Site'
XML 2004 Award voor 'Best Powered XML Site'

Wognum, 20 oktober 2004 -- De SGML/XML Users Group Holland reikt jaarlijks de XML Award uit aan een persoon of organisatie die in dat jaar op de meest innovatieve manier de mogelijkheden van XML heeft uitgebuit. Dit jaar wil zij de Award toekennen aan een innovatief gebruik van XML voor Websites. Er wordt gewerkt op basis van openbare nominaties. De XML Award wordt uitgereikt tijdens het congres XML Holland 2004 op 9 december 2004 in hotel "De Lapershoek" te Hilversum.

De afgelopen jaren wordt meer en meer gebruik gemaakt van XML voor het ontwikkelen van Websites. Traditioneel wordt content in XML vastgelegd om te anticiperen op toekomstige wijzigingen in structuur, vormgeving of functionaliteit. XML biedt ook uitkomst als content ook in andere media dan het Web wordt gepubliceerd (print, mobiel internet). Nieuwere toepassingen van XML zijn content-syndicatie tussen aanleverende sites op basis van RSS of het aanroepen van externe diensten via Web Services. Ook rondom systemen voor contentmanagement zijn er XML-ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld voor het aanmaken van content met behulp van webformulieren en het dynamisch genereren van websites.

Met de XML Award voor 'Beste XML-gedreven site' wil de SGML/XML Users Group die site in de schijnwerpers zetten die, naar het oordeel van een onafhankelijke jury, in het afgelopen jaar op de meest aansprekende manier gebruik maakt van XML. Websites zijn nog tot 15 november te nomineren via www.xmlholland.nl/congres en klik door naar 'Best powered XML Site'.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM

Informatie:

- Sluitingsdatum aanmelding XML Award op 15 november 2004
- Uitreiking XML Award op 9 december 2004 tijdens congres 'XML Holland 2004: Standaard voor innovatie'
- Locatie: Hotel "De Lapershoek" te Hilversum

- Informatie: www.xmlholland.nl/congres/ of telefoon: 06 533 57 243

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van voorhoedekennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.XMLHolland.nl of telefoon: 06 533 57 243

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.