Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 20 oktober 2004

2005 WK-data voor TT Circuit Assen bekend

Tijdens het jaarlijks FIM najaarscongres in Parijs zijn de wegrace WK-kalenders bekend gemaakt, waarbij voor het TT Circuit Assen (evenals de afgelopen twee seizoen) wederom drie WK-races op de diverse kalenders voorkomen. Zo staat de 75e jubileum-editie van de Gauloises Dutch TT voor de traditionele laatste zaterdag in juni gepland, en wel voor zaterdag 25 juni 2005. Het WK Superbike zal onder een gunstiger gesternte qua concurrerende evenementen worden verreden. Viel de datum van de WK Superbikes in Assen in de afgelopen jaren samen met de wegrace GP in het Portugese Estoril, voor 2005 heeft het bestuur van het TT Circuit Assen een zogeheten ' vrije ' motorsportdatum weten te bedingen. Het WK Superbike wordt in 2005 verreden op zondag 4 september, een week eerder dan aanvankelijk gepland. Maar zo clashen de viertakt WK-races op het TT Circuit Assen zowel niet met een MotoGP-weekeinde als ook niet met de Formule 1 GP in Francorchamps (11 sept.). Wegrace-seizoen 2005 wordt in Nederland geopend met de 3e WK-race op de TT-kalender, te weten de Assen 500 WK-race, die op 2e Paasdag (Paasmaandag) 28 maart 2005 wordt verreden.

Bijgaand treft u de losse WK-wegrace kalenders, als ook de gecombineerde ' voorlopige ' kalender waarin ook de Formule 1 en DTM autosport data zijn opgenomen.

Nu de internationale wegrace kalenders bekend zijn, zal het TT Circuit Assen tevens binnenkort haar evenementen kalender voor 2005 kunnen presenteren.

************************



Ingezonden persbericht