Politie Limburg-Zuid


1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( WHJ van Kleef
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( 20 okt. 04
Opmerkingen (

Meerssen, clubhuis hondenvereniging afgebrand Afgelopen nacht viel het clubhuis van de hondenvereniging aan het Vriendenhofpad in Meerssen ten prooi aan de vlammen. De brandweer rukte kort na middernacht uit om het vuur te blussen. Tengevolge van de brand raakte de gasleiding beschadigd en lekte er gas. Door het snelle optreden van de brandweer en de gasleverancier werd erger voorkomen. Ook ontstond er kortsluiting in de elektrische installatie. Hierdoor kwam een groot deel van de Proost de Beaufortstraat en omgeving korte tijd zonder stroom kwam te zitten. Er kon niet worden vastgesteld wat de oorzaak van de brand is geweest. Mogelijk dat een onderzoek van de technische recherche hierover uitsluitsel geeft.

Maastricht, verkeerscontroles
Dinsdagmorgen vond er een bromfietscontrole plaats op de Porthoslaan en omgeving en op de Boschstraat ter hoogte van de Noorderbrug. Daarbij werden 84 brom- en snorfietsen aan een nadere controle onderworpen. Hierbij bleek dat de helft (41stuks) was opgevoerd dan wel een te hoog motorvermogen had. De overtreders kregen allen een bekeuring. Daarnaast werden er ook nog 19 bekeuringen uitgeschreven voor diverse kleine overtredingen en technische gebreken.

Dinsdagmiddag controleerde de politie samen met stadswachten op de Grote Gracht en de Brusselsestraat en lette daarbij speciaal op verkeersovertredingen. Dit resulteerde in 56 bekeuringen binnen een tijdsbestek van anderhalf uur voor het rijden in een gesloten verklaring (50) rijden over het voetpad (4) en te hard rijden (2)

Kerkrade, brand in school blijkt aangestoken Onbekenden hebben afgelopen vrijdag omstreeks 23.00 uur brand gesticht in de Sint Martinusschool in Kerkrade. Technisch onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de brand is veroorzaakt met een zogenaamde molotovcocktail die door een ruit op de eerste verdieping van de school werd gegooid. Een buurtbewoner werd wakker door glasgerinkel en zag dat er brand was. Hij heeft vervolgens de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer had het vuur snel onder controle zodat de schade beperkt bleef. De politie is op zoek naar getuigen.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --