Persberichten Politie Brabant-Noord 20/10

's-Hertogenbosch 20-10-2004

POGING BEROVING VROUW

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft een onbekende man op de Havensingel in s-Hertogenbosch geprobeerd een 29-jarige Arnhemse te beroven. De vrouw werd plotseling beetgepakt en kreeg een bijtend goedje in haar gezicht gespoten. Op het moment dat het slachtoffer tegen de dader schreeuwde liet hij haar los en ging hij er te voet vandoor. De politie heeft de omgeving nog uitgekamd, maar niemand meer aangetroffen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

BROMFIETSCONTROLE

s-Hertogenbosch Vanmorgen heeft de politie op Treurenburg in s-Hertogenbosch gecontroleerd op opgevoerde bromfietsen. Tussen 07.00 en 10.00 uur werden 20 bromfietsers bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brommer.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FIETS

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 17-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Peellandstraat in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal van een fiets. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Leeghwaterlaan een fiets te hebben ontvreemd. De verdachte kon korte tijd later aan de hand van een opgegeven signalement worden aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

Heusden Dinsdagavond zijn op de Industrieweg in Heusden drie mannen van 29, 37 en 22 jaar uit respectievelijk Wijk en Aalburg, Eethen en Stampersgat aangehouden voor bedreiging.

De drie waren korte tijd daarvoor op de Industrieweg bij de 18-jarige dochter aan de deur geweest. De verdachten dreigden haar vader om te zullen brengen als hij zijn schuld niet zou betalen. De dochter voelde zich ernstig bedreigd. Het drietal vertrok maar kwam korte tijd later weer terug. De politie kon de verdachten terplaatse aanhouden. Zij zijn ingesloten. De bedreiging zou mogelijk verband houden met afwikkeling van een faillissement.

VIJF INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie in een woning aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch vijf inbrekers tussen de 18 en 20 jaar uit s-Hertogenbosch en Vught op heterdaad aangehouden. Het vijftal brak de woning open omdat ze die dachten te kraken, echter binnen bleek dat het geen kraakpand was en ze dus aan het inbreken waren. Het vijftal is ingesloten.

DRONKELAP AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagavond troffen agenten op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch een 32-jarige Bossche dronkelap liggend op straat aan. De man kon niet meer op zijn benen staan. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten.

INBREKERS AANGEHOUDEN

Schijndel De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Spoorstraat in Boxtel twee mannen van 22-en 45 jaar van hun bed gelicht en aangehouden voor een inbraak. Het tweetal wordt ervan verdacht op dinsdagavond 5 oktober jl. te hebben ingebroken in een woning aan de Oostfrieslandstraat in Schijndel. Bij de inbraak werden o.a. een computer en schilderijen buitgemaakt. Beide verdachten zijn ingesloten.

CONTROLE GESLOTENVERKLARING

Vught
Woensdagmorgen heeft de politie op de Honderdmorgensedijk in Vught gecontroleerd op het negeren van een geslotenverklaring. In het totaal zijn 33 automobilisten bekeurd voor het begeren daarvan.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Heeswijk Dinther
Dinsdagavond is een 50-jarige vrouw uit Veghel op de Gouverneursweg in Heeswijk Dinther de macht over het stuur kwijtgeraakt en in de sloot beland. De vrouw moest met behulp van de brandweer uit het wrak worden gehaald. Zij is met pijn in rug en nek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

VOETGANGER GEWOND BIJ AANRIJDING

Uden
Dinsdagmiddag is een 42-jarige voetanger uit Overloon op de rotonde Industrielaan/Energieweg in Uden gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 25-jarige automobilist uit Boekel. Laatstgenoemde wilde vanaf de rotonde de Energieweg inslaan en zag het slachtoffer over het hoofd. De Overloner is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

VERDACHTE VERDUISTERING AANGEHOUDEN

Oss
Dinsdag is een 65-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De man wordt ervan verdacht geld te hebben verduisterd van een bejaarde inwoner uit Oss. De verdachte hield beroepsmatig de boekhouding van het slachtoffer bij en zou vanaf medio jaren negentig geld naar zijn eigen rekening hebben overgeboekt. De man is inmiddels inverzekeringgesteld.

CONTROLE GESLOTENVERKLARING

Nistelrode- De politie heeft woensdagmorgen gecontroleerd bij een tijdelijke wegafsluiting aan de Udenseweg in Nistelrode in verband met werkzaamheden. Weggebruikers probeerden zich veelal via een fietspad met schoolgaande jeugd toch een weg met de auto te banen. In het totaal is er vanmorgen 25 keer proces-verbaal opgemaakt. De politie zal de komende periode vaker terplaatse controleren.

AUTOMOBILISTEN BLUSSEN AUTOBRANDJE MET COLA EN WATER

Rijkevoort
Dinsdagmiddag reed een 25-jarige automobiliste uit Mill over de rijksweg A77 in Rijkevoort, toen er spontaan brand ontstond in haar auto. De vrouw stopte, automobilisten schoten haar te hulp en blusten het beginnende bra ndjemetcolaenwater.Debrandweerhoefde terplaatse niet meer te blussen.

DRONKEN MAN GEWOND NA VAL MET FIETS

Cuijk
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 55-jarige dronken fietser uit Cuijk op de Vierlanderdreef in zijn woonplaats ten val gekomen en gewond geraakt. Hij is met verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het Maasziekenhuis.