Ingezonden persbericht


Plantronics boekt record winst in tweede kwartaal boekjaar 2005

en kondigt dividenduitkering aan.

Hoofddorp, 20 oktober 2004 --- Plantronics Inc., (NYSE: PLT) heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2005 een record winst geboekt. De omzet in het verslagkwartaal nam met 37 procent toe tot $130,2 miljoen, tegen $95,1 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De bruto winst nam toe tot $33,4 miljoen, tegen $17,5 miljoen in het tweede kwartaal van boekjaar 2004. De netto winst kwam uit op 24,7 miljoen, tegen een netto winst van $12,4 miljoen in het overeenkomstige kwartaal een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg $0,49, tegen $0,27 in het eerste kwartaal vorig jaar.

Plantronics heeft vandaag tevens aangekondigd een kwartaaldividend uit te keren van $0.05 per aandeel. Dit dividend wordt uitgekeerd op 10 december 2004.

De netto winst is inclusief een belasting voordeel van $1.6 miljoen ofwel $0.03 per aandeel. Dit voordeel is ontstaan door een rechterlijke uitspraak volledig in het voordeel van Plantronics over een aanklacht van een concurrent.

Ken Kannappan, president en CEO, toonde zich verheugd over de financiële prestatie. "De resultaten waren beter dan de op 20 Juli uitgesproken verwachting. Die voorzag in een omzet van $124 tot $130 miljoen en een winst per aandeel van $0,42 tot $0,46. Zoals verwacht nam de omzet van mobiele headsets af maar werd gecompenseerd door zowel een hogere omzet van kantoor- en contact center producten, als een groei in de computer .Audio en Game producten.

"De omzet van kantoor- en contact center producten was $86.2 miljoen, 34% meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De groei is evenredig verdeeld over de verschillende geografische markten, en komt voornamelijk voort uit toepassing van draadloze headsets voor zakelijk gebruik alsmede het succes van de SupraPlus.

Barbara Scherer, de CFO zegt: "Onze voorraad is aanmerkelijk toegenomen in dit kwartaal en onze omloopsnelheid daalde tot 3.7, onder onze doelstelling van 5.0. De belangrijkste reden hiervoor is de voorbereiding van de te verwachte omzettoename in het derde kwartaal. Onze DSO (days of sales outstanding) nam toe tot 51 dagen, van 49 dagen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden en 47 dagen in het eerste kwartaal van 2005.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Plantronics zegt thans voorzichtig optimistisch te zijn over de economische ontwikkelingen, hoewel niettemin een zekere terughoudendheid op zijn plaats is gezien de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, de werkeloosheid in dit deel van de wereld, de invloed van de lage dollarkoers op de Europese economie, en de aanhoudende spanning in het Midden-Oosten.

Op grond van het bovenstaande voorspelt Plantronics voor het derde kwartaal van boekjaar 2005 een omzetverwachting van $147-152 miljoen. Een lichte toenamen de operationele kosten tot 21-22%. De winst per aandeel voor het genoemde kwartaal zal liggen tussen $0,45 en $0,48.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon/ mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners.

Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl