Politie Hollands Midden

Valkenburg - Politie houdt insluiper aan De politie hield op woensdag 20 oktober rond 11.00 uur in een bejaardencomplex aan de Rijnweide een 35-jarige man uit Zutphen aan. De politie ging tot aanhouding van de man over nadat er een melding was binnengekomen dat hij in een bejaardenwoning was overlopen door de bewoonster. Hij vertrok weer maar bleef in het complex hangen. Daar trof de politie hem aan. Voor zover nu bekend is heeft de man niets uit de woning meegenomen. Wel werd bekend dat de politie Utrecht de man zocht voor andere delicten waarvan hij verdacht werd. De politie draagt hem daarom over aan Utrecht.

Leiden - Aanrijding Een 34-jarige bromfietser verleende op woensdag 20 oktober rond 07.40 uur op de kruising Boshuizerkade met de Toussaintkade, de Ter Haarkade en de Staringkade, geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Leiden. Tussen de twee ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser letsel opliep aan enkel, pols en ribben. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Voetgangster op zebrapad aangereden Een 92-jarige vrouw waarvan de woonplaats bij het maken van dit persbericht nog niet bekend was, werd op woensdag 20 oktober rond 12.15 uur bij het oversteken van een zebrapad op de Lammenschansweg door een 34-jarige automobilist uit Leiden aangereden. De vrouw werd met heupletsel en een hersenschudding overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in waarom de man niet voor het zebrapad is gestopt.

Lekkerkerk - Aanrijding Een 25-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel reed op woensdag 20 oktober rond 11.20 uur in op een op de C.G. Roosweg voor rood verkeerslicht wachtende 78-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek. De Ouderkerker was bezig met het regelen van de ventilatie in zijn auto en daardoor afgeleid van het verkeer. Bij de aanrijding die ontstond raakte de man uit Krimpen aan de rug gewond. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een 21-jarige plaatsgenoot van de Ouderkerker die bij hem in de auto zat raakte aan de enkel gewond. Ook hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Krimpen aan de Lek - Aanrijding Een verkeerde inhaalmanoeuvre was de oorzaak van een frontale aanrijding op de Breekade die op woensdag 20 oktober rond 12.50 uur gebeurde. Een 18-jarige automobilist uit Alblasserdam haalde in juist op het moment dat uit tegengestelde richting een automobiliste uit Krimpen aan den IJssel naderde. De leeftijd van de automobiliste is nog niet bekend. Bij de aanrijding raakten beide weggebruikers gewond. Met onbekend letsel zijn zij overgebracht naar ziekenhuizen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

------------------------------ einde middagberichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 20 oktober 2004

(


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --