Politie Friesland

Politieberichten 19/10m (13.00 uur) t/m 20/10 (07.00 uur)

Fryslân 20-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur etrecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Franeker: verlichtingscontrole
Dinsdag tussen 07.00 uur en 08.00 uur werd op de Rijksweg A31 een verlichtingscontrole gehouden in verband met de mist. Een viertal bekeuringen zijn uitgeschreven en tevens twee fietsers.

Franeker: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 13.25 uur werd in een doe het zelfzaak aan de Edisonstraat een 36-jarige inwoner van Bodegraven aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had 2 spuitbussen, 1 doosje schilderijhaakjes en een koplamp weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 30-jarige inwoner van Lemmer.

Sneek: zakkenrollerij
Dinsdag tussen 12.10 uur en 12.15 uur werd uit een voorzakje van een rugtas een portemonnee gerold. Een 69-jarige inwoonster van Balk droeg de rugzak op haar rug. In de beurs zat wat geld en waardepapieren.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 17.45 uur werd op de Schieringerweg een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij verklaarde geen rijbewijs te hebben. De auto werd tevens in beslag genomen.

Wolvega: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 19.45 uur werd in de van harenstraat een 42-jarige inwoner van Sonnega aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt was achter de man aangehold. Hij had twee pakjes sigaretten weggenomen uit de supermarkt aan de Sportlaan. Tijdens de achtervolging werden de achtervolgers belaagd met bierblikjes en bierflesjes. Een medewerker werd geraakt. De man is overgebracht naar het bureau en gelijk in verzekering gesteld.

Leeuwarden: snelheidsovertreding en belediging
Dinsdag omstreeks 20.25 uur werd op de Groningerstraatweg geconstateerd dat een 24-jarige automobilist uit Eastermar ter plaatse reed met een gecorrigeerde snelheid van 157 km per uur, terwijl 100 km per uur is toegestaan. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verdachte verklaarde weer te gaan rijden en reed vervolgens weg. Hem werd weer een stopteken gegeven en daaraan voldeed hij. Toen een politiecollega erbij kwam, begon de automobilist deze te beledigen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Haulerwijk: eenzijdige aanrijding en rijden onder invloed Dinsdag omstreeks 20.15 uur werd melding gemaakt dat een auto tegen een boom was aangereden in een plantsoen aan de Oosterwoldseweg. Auto had veel schade en de bestuurder zou ergens in een woning zijn. De bestuurder werd aangetroffen, bleek een 38-jarige inwoner van Kolham te zijn. Hij had ook gedronken. Op het bureau blies hij 790 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oudega: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 19.30 uur had een 33-jarige inwoner van Oudega zijn auto geparkeerd voor zijn woning aan de Achterwei. Deze auto werd geraakt door een andere auto, die onmiddellijk n de aanrijding was doorgereden. Een oplettende getuige die dit gezien had, noteerde het kenteken. Om 20.30 uur werd de eigenaar van deze auto, een 72-jarige automobilist uit Tzum in zijn woning gehoord. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachten: verlichtingscontrole
Dinsdag tussen 20.00 uur en 21.30 uur werd op de Gauke Boelensstraat en de Martinus de Boerstraat een controle voor fietsers gehouden. In totaal werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de verlichting.

Bolsward: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Markol een 32-jarige automobilist uit Bolsward gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 300 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Leeuwarden: autodieven aangehouden
Woensdag omstreeks 23.00 uur werd melding gemaakt dat een personenauto, merk Honda Civic kleur rood en voorzien van het kenteken ZS-90-YS was ontvreemd. De auto stond geparkeerd voor de woning aan de Willem Ouwensstraat. Omstreeks 01.40 uur werd de auto rijdende gesignaleerd door de politie. Een achtervolging volgde. Op het parkeerterrein van de Amelandsdwinger werd de auto geparkeerd en twee mannen stapten eruit. Een van de twee wist te ontkomen en sprong een water in. Aan de overkant van het water bij de Oostersingel werd hij door de politie aangehouden. Bleek een 40-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. Even later werd de tweede persoon aangehouden, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto veiliggesteld en de beide verdacht overgebracht naar het bureau. Een verder onderzoek zal volgen.

Drachten: rijden zonder rijbewijs
Woensdag omstreeks 00.05 uur werd op de Hardwerkerszijde een 29-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij verklaarde onmiddellijk geen rijbewijs te hebben.

Heerenveen: kledingdieven aangehouden
Woensdag omstreeks 04.00 uur werd door de politie gezien, dat een 19-jarige inwoner van De Knipe twee plasticzakken met kleding uit een ondergrondse kledingcontainer haalde op het Jisterplein. Nadat hij de zakken had weggenomen, liep hij hiermee weg. Bij een winkel trof de politie de man aan met nog een vrouwspersoon. De man en de vrouw, een 34-jarige inwoonster van Heerenveen, zijn beide aangehouden en overgebracht naar het bureau