Apple Benelux

Power Mac G5
specificaties architectuur G5-processor prestaties uitbreiding vormgeving weergave oplossingen

De nieuwe Power Mac G5. Ontworpen voor de creatieve klasse.

In de creatieve sector is apparatuur van de allerbeste kwaliteit onontbeerlijk, bijvoorbeeld om ontwerpen of muziek te maken, High Definition-video te bewerken of de volgende wetenschappelijke doorbraak te realiseren. De nieuwe Power Mac G5 voldoet ruimschoots aan die eis. Dankzij de twee 64-bits G5-processors met snelheden tot 2,5 GHz, ruimte voor maximaal 8 GB werkgeheugen, de SuperDrive met 8-voudige snelheid en de systeemarchitectuur met een extra hoge bandbreedte levert de Power Mac G5 betere prestaties dan systemen waarvoor je het dubbele neertelt. Het instapmodel kost slechts EUR 2.219.

Twee supersonische motoren

Mac OS X komt pas echt tot zijn recht wanneer het de taken kan verdelen tussen twee processors. Bij de nieuwe Power Mac G5 zijn alle modellen voorzien van twee processors van 1,8, 2 of 2,5 GHz. Bij het krachtigste model komt dat neer op een prestatieverbetering van maar liefst 25 procent. In het model van 2,5 GHz zit zoveel kracht samengepakt in zo weinig ruimte dat Apple een speciaal vloeistofkoelsysteem heeft ontworpen . Het resultaat kun je gerust "cool" noemen: een supersysteem waarop Photoshop maar liefst twee maal zo snel draait als op een Pentium 4-systeem. Wat je creatieve bezigheid ook is, de Power Mac G5 is verreweg het beste systeem in zijn klasse.

Alles gaat twee keer zo snel

De PowerPC G5 zorgt voor een spectaculaire verhoging van de prestaties van veelgebruikte programma's. Bij een directe vergelijking met pc's in een uitgebreide serie Photoshop-tests bleken de Power Mac G5-systemen met twee 2,5-GHz, twee 2-GHz en twee 1,8-GHz processors de 45 filters respectievelijk 98, 82 en 66 procent sneller toe te passen dan een pc met een 3,4-GHz Pentium 4-processor en 73, 63 en 48 procent sneller dan een systeem met twee 3,2-GHz Xeon-processors. Aanvullende prestatietests lieten vergelijkbare resultaten zien bij het gebruik van professionele film-, video-, muziek- en audiosoftware en het uitvoeren van genetische analyses.
PowerPC G5-chip

De allernieuwste technologie

Dankzij 64-bits-kracht en een architectuur met hoge bandbreedte rekent deze revolutionaire computer definitief af met alle beperkingen en knelpunten van de traditionele pc. Hij opent daardoor een wereld aan mogelijkheden voor 2D- en 3D-ontwerpers, video- en audioproducenten, wetenschappers, onderzoekers, game-ontwikkelaars en game-liefhebbers. De snelste "frontside"-bus van dit moment, een geavanceerde systeemcontroller en supersnel geheugen met een hoge capaciteit maken de Power Mac G5 tot een van de snelste pc's die ooit is gebouwd.

Indrukwekkende bandbreedte

De systeemarchitectuur met superhoge bandbreedte van de Power Mac G5 is voorzien van een "frontside"-bus met een capaciteit tot 1,25 GHz (één per processor), die zorgt voor een razendsnelle doorvoer van gegevens van het systeem naar de G5-processor. En dankzij de "point-to-point"-systeemcontroller kun je gegevens direct tussen subsystemen verplaatsen, zonder dat dit werking van de processor beïnvloedt.

FireWire, USB 2.0

Volop aansluitingsmogelijkheden

Op de Power Mac G5 kun je heel eenvoudig printers, scanners en andere apparaten aansluiten. Naast een ruime sortering aan poorten op de achterzijde is de Power Mac G5 aan de voorzijde voorzien van FireWire 400- en USB 2.0-poorten en een koptelefoonaansluiting. Via de twee bidirectionele 16-bits 800-MHz HyperTransport-verbindingen zijn Gigabit Ethernet, FireWire, USB 2.0 en optische digitale en analoge audio geïntegreerd, voor een maximale doorvoersnelheid van 3,2 GB per seconde.

grafische ondersteuning

Supersnelle AGP 8X Pro grafische bus

De Power Mac G5 wordt geleverd met een ATI Radeon 9600 XT- of NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra-videokaart, die kant-en-klaar is geïnstalleerd in een AGP 8x Pro-sleuf. De maximale bandbreedte bedraagt maar liefst 2,1 GB per seconde. En dat komt goed uit, want de Power Mac G5 gebruikt de video kaart niet alleen voor de nieuwste videogames, maar ook om het hele systeem te versnellen. De AGP 8x Pro-technologie geeft Quartz Extreme de kracht die nodig is om de vele revolutionaire Mac OS X-functies met maximale snelheid weer te geven. Omdat de videokaart een deel van het werk van de G5-processor overneemt, kan die intussen meer berekeningen uitvoeren.

PCI-X-uitbreidingsmogelijkheden

PCI-X

De Power Mac G5-modellen met twee processors van 2,0 en 2,5 GHZ hebben drie PCI-X-sleuven, waarmee je kunt profiteren van de meest geavanceerde PCI-technologie die momenteel beschikbaar is. Het PCI-X-protocol ondersteunt snelle PCI-apparaten, waarbij de snelheid wordt verhoogd van 33 naar 133 MHz en de doorvoersnelheid wordt verhoogd van 266 MBps tot maar liefst 2 GBps. Je kunt de Power Mac G5 dus aanpassen aan jouw creatieve werkzaamheden, bijvoorbeeld met videoinvoerkaarten, professionele audiovoorzieningen, Fibre Channel-netwerkkaarten en snelle externe harde schijven. Drie krachtige modellen

Drie supermodellen

De Power Mac G5-productlijn bestaat uit drie echte krachtpatsers: een model met twee processors van 1,8 GHz, een model met twee processors van 2,0 GHz en een model met twee processors van 2,5 GHz. Ruim voldoende voor zelfs de meest veeleisende creatieve taken. Alle modellen zijn standaard voorzien van de legendarische SuperDrive (dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 8-voudige snelheid. En uiteraard worden alle modellen standaard geleverd met twee FireWire 400-poorten, drie PCI-uitbreidingssleuven, een ADC-connector, een DVI-connector, analoge geluidsinvoer en -uitvoer, optische S/PDIF-invoer en -uitvoer, een koptelefoon- en luidsprekeraansluiting aan de voorzijde en ingebouwde Gigabit Ethernet-ondersteuning. Alle modellen zijn bovendien voorbereid voor AirPort Extreme en Bluetooth.

Bij de Apple Store kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week veilig je elektronische bestelling plaatsen.
handgrepen

8-voudige snelheid

Elke Power Mac G5 is uitgerust met een SuperDrive, nu met 8-voudige snelheid. Je kunt nu reservekopieën vanaf het bureaublad of vanaf proof-of-concept-dvd's rechtstreeks op schijf branden met iDVD, dat deel uitmaakt van iLife. En je kunt iDVD-projecten weer importeren in DVD Studio Pro voor professionele authoring.

QuickTime VR Je kunt de Power Mac G5 in actie zien in deze QuickTime VR
8 GB RAM

64-bits-revolutie

De 64-bits-processor van de Power Mac G5 zorgt voor een definitieve doorbreking van de 4-GB-grens. De nieuwe Power Mac biedt ondersteuning voor maar liefst 8 GB 128-bits DDR SDRAM van 400 MHz, wat vier keer meer is dan de doorsnee pc te bieden heeft. Dankzij meer geheugen en een doorvoersnelheid van 6,4 GBps kun je grote projecten wel 40 keer sneller naar het geheugen schrijven dan naar een harde schijf.

Prestatie en technische gegevens


* Technische informatie over de Power Mac G5
* PowerPC G5 White Paper

* 2004 Pfeiffer Benchmark Report

Truly Hassle-Free Upgrade

Upgraden zonder tijdverlies

Dankzij het legendarische gebruiksgemak van Apple kun je een Power Mac G5 aan de hardware in je studio toevoegen zonder dat je dagen kwijt bent met de configuratie van het nieuwe systeem. Met de nieuwe Mac OS X-configuratie-assistent zet je alle gebruikersaccounts, systeemvoorkeuren, documenten en programma's in een mum van tijd over van je oude naar je nieuwe Mac -- op FireWire-snelheid.

Reacties in de pers

De recensies over de Power Mac G5 zijn buitengewoon lovend. De snelheid en kracht van de G5 worden vaak geprezen en je leest opmerkingen als "dit is de snelste Mac waar ik ooit mee heb gewerkt", "de nieuwe Power Mac stelt al zijn voorgangers in de schaduw", en "de ideale combinatie van compatibiliteit, prestaties, gebruiksgemak en meerwaarde". Meer informatie...
zijkant

Fluisterstille werking

De behuizingvan de Power Mac G5 omvat vier afzonderlijke zones waarin de voornaamste warmteproducerende componenten zijn ondergebracht. De ventilators in de afzonderlijke zones werken op zeer lage snelheid, waardoor het systeem twee maal zo stil is als de Power Mac G4.

Gemaakt voor Mac OS X

Je kunt al je bestaande programma's uitvoeren op de Power Mac G5. Bovendien werken die programma's nog sneller ook, dankzij Mac OS X Panther. Panther is speciaal geoptimaliseerd voor de G5-processor, waardoor een probleemloze overstap naar de 64-bits-technologie mogelijk is. Dankzij geoptimaliseerde wiskundebibliotheken kunnen de programma's van vandaag nu al profiteren van de rekenkracht van de toekomst.

onderkant

Startpagina > Hardware > Power Mac G5