Apple Benelux

iBook en Panther
Specificaties G4-processor Weergave Draadloos Software

Op het web surfen, chatten met je vrienden, je huiswerk maken, games spelen, of je eigen film of muzikale meesterwerk op een dvd of cd branden. In je stamcafé. Om twee uur 's nachts. Met de iBook G4 heb je je hele digitale wereld in je rugzak. Verkrijgbaar vanaf EUR 1.079. Sleuf

Met een PowerPC G4-processor met een snelheid tot maar liefst 1,33 GHz, een SuperDrive voor het branden van dvd's, tot 1,2 GB geheugen en ingebouwde draadloze netwerkfunctionaliteit zorgt de iBook G4 voor indrukwekkende prestaties, flexibiliteit en mobiliteit, elke dag weer. Ideaal dus om mee in het café te zitten.

De iBook neem je echt overal mee naar toe

Dat elke iBook G4 is voorbereid voor draadloze netwerkfunctionaliteit betekent dat je overal kunt werken of een computerspelletje kunt spelen. Wanneer je de iBook uitrust met AirPort Extreme-technologie, kun je op het web surfen op elke WiFi-"hot spot", van hotels tot boekwinkels. Als je thuis een AirPort Extreme- of AirPort Express-basisstation hebt, kun je vanaf de bank het internet op. De iBook is bovendien uitgerust met een batterij die maar liefst 6 uur stroom geeft. Dankzij de energiebesparende snufjes in de PowerPC-processor, de ATI Mobility Radeon 9200 grafische processor en Mac OS X Panther maakt de iBook net zulke lange uren als jij. Specificaties 14-inch iBook Specificaties 12-inch iBook

De 12,1-inch iBook G4 is met een gewicht van slechts 2,2 kg de lichtste alles-in-één-consumentennotebook van dit moment. En het 14,1-inch model weegt maar 2,7 kg. Een gewoon studieboek weegt vaak al meer. De iBook G4 is niet alleen licht, maar ook dun - 3,42 cm om precies te zijn - zodat deze indrukwekkende notebook klein genoeg is voor in je rugzak en licht genoeg om hem de hele dag bij je te hebben.

Ongelofelijke prestaties

Je kunt een iBook bestellen met een 1,2- of 1,33-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine en 512 KB Level 2-cache. Om de snelheid maximaal te benutten, hebben de Apple technici de G4-processor gecombineerd met een snelle 133-MHz systeembus en 256 MB geheugen op de hoofdprintplaat. Hierdoor voert de iBook berekeningen razendsnel uit en functioneren je programma's optimaal. Bovendien kun je de geheugencapaciteit uitbreiden tot maar liefst 1,25 GB, zodat je een groot aantal programma's tegelijk open kunt hebben.

Alle systemen hebben standaard ruime voorzieningen. De grote harde schijf heeft een opslagcapaciteit tot 60 GB. Met de gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid kun je dvd-films bekijken, muziek-cd's beluisteren en je eigen gegevens- en muziek-cd's branden. En mocht je onderweg dvd's willen branden, dan bestel je een 14-inch iBook G4 met de indrukwekkende Apple SuperDrive.
Bluetooth-logo

De iBook G4 is bovendien uitbreidbaar met een Bluetooth-module voor draadloze verbinding met een groot aantal randapparaten. Verder bevat de iBook G4 ingebouwd FireWire, USB 2.0 en tal van uitbreidingsmogelijkheden voor communicatie en gegevensoverdracht.

Een schitterend beeldscherm

Met een resolutie van 1024 x 768 zijn beide iBook-modellen perfect om met spreadsheets te werken of je films en digitale foto's weer te geven in miljoenen kleuren. Bovendien kun je de resolutie van het scherm heel eenvoudig instellen op een lagere waarde, uiteraard weer met miljoenen kleuren, voor bepaalde games en programma's die zijn geoptimaliseerd voor een resolutie van 800 x 600 of 640 x 480. Beide modellen bevatten een ATI Mobility Radeon 9200 grafische processor met 32 MB speciaal videogeheugen en AGP 4x-ondersteuning. Daardoor is de driedimensionale weergave oogstrelend en komen games tot leven. Mac OS X - Panther

Mac OS X Panther

De iBook wordt geleverd met Mac OS X versie 10.3 Panther, het nieuwe, gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple. Met Mac OS X Panther beschik je over meer dan 150 nieuwe functies, waaronder Exposé (om de werkruimte op je scherm optimaal te benutten), snelle gebruikersoverschakeling (ideaal voor gezinnen die een computer delen) en FileVault (waterdichte beveiliging van alle bestanden op je harde schijf). Natuurlijk kun je ook onderweg heel gemakkelijk het internet op. Dankzij de voorziening voor automatische netwerkconfiguratie ben je in een mum van tijd op het web: Mac OS X "ziet" of je verbinding maakt vanaf thuis, school of kantoor en configureert het systeem vervolgens automatisch. En dankzij de voorziening voor het direct uitschakelen van de sluimerstand kun je altijd meteen weer aan de slag met je iBook.
1. Compatibele internetaanbieder en compatibel telefoonnetwerk vereist. Je internetaanbieder ondersteunt mogelijk niet alle V.92-voorzieningen. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.
2. Vereist een afzonderlijk verkrijgbare Apple videoadapter.

Bestel nu Bij de Apple Store kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week je elektronische bestelling plaatsen.
...
Neem een kijkje van dichtbij op de pagina met hogeresolutiefoto's van de iBook G4. iBook G4-fotogalerie
...
Je kunt hem in actie zien
in deze QuickTime VR. iBook G4-VR
... iLife

Het is jouw iLife.

Elke iBook wordt geleverd met het complete pakket iLife '04-programma's: iTunes, iMovie, iPhoto, GarageBand en iDVD. Met dit bekroonde softwarepakket van Apple kun je zelf muziek-cd's maken, je digitale foto's beheren, op professionele wijze films bewerken, je eigen muziek schrijven en dvd-projecten samenstellen. Alle iLife '04-programma's werken naadloos samen, zodat je heel eenvoudig je foto's kunt overbrengen naar iMovie en muziek uit je iTunes-muziekbibliotheek kunt gebruiken in iMovie, iPhoto en iDVD. Zoiets vind je echt niet op een pc.
Het web op

In een mum van tijd op het internet

De iBook wordt geleverd met een ingebouwde 56K V.92-modem (1) voor een inbelverbinding, en een 10/100BASE-T Ethernet-poort om je iBook aan te sluiten op een ADSL- of kabelmodem of een supersnel netwerk. De configuratie-assistent helpt je stapsgewijs bij de internet-configuratie, zodat je heel eenvoudig in enkele minuten het web op kunt.
...

Duurzame behuizing van ruimtevaartmaterialen

De iBook is ontworpen met 't oog op duurzaamheid: daarom is gebruikgemaakt van supersterk polycarbonaat (hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in kogelvrij glas) en is een intern frame van magnesium aangebracht voor extra stevigheid. Om de schokbestendigheid te verhogen, is de harde schijf in rubber opgehangen. En de iBook heeft geen kleppen of uitstekende onderdelen die per ongeluk kunnen afbreken, kunnen blijven haken of kunnen worden geactiveerd. ... FireWire

Ingebouwde FireWire-ondersteuning

Elke iBook is voorzien van een supersnelle FireWire 400-poort. Hierop kun je heel eenvoudig snelle apparatuur aansluiten, zoals een iPod, een digitale camcorder of een externe harde schijf. ... USB

Twee USB-poorten

Op de twee USB 2.0-poorten kun je honderden randapparaten aansluiten, zoals een digitale camera, printer, scanner, joystick of organizer. ... Video-uitvoerpoort

Verbreed je horizon

De iBook heeft een video-uitvoerpoort voor de weergave van VGA-, S-video- en composite-videosignalen. Bovendien ondersteunt deze poort de NTSC- én de PAL-structuur. Kortom, alleen bescheidenheid kan je er nog van weerhouden om je films en presentaties op een projector of een breedbeeldtelevisie aan anderen te laten zien. (2)

Startpagina > Hardware > iBook G4