Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch bedolven onder CEMENT van 20 t/m 24 oktober

theatermakers, dansers en andere (podium)kunstenaars zetten zich op de kaart

'S-HERTOGENBOSCH, 20040709 -- De vijfde editie van Festival CEMENT, het rondreizende festival voor theater en andere (podium)kunsten, vindt dit jaar plaats in 's-Hertogenbosch. Van woensdag 20 t/m zondag 24 oktober trekken tientallen jonge Zuid-Nederlandse theatermakers, choreografen, musici en kunstenaars alles uit de kast om zichzelf nog steviger op de culturele kaart te zetten. Speelgrond voor de voorstellingen en experimenten zijn het kersverse Bossche kunstenhuis De Verkadefabriek en andere, vaak onorthodoxe, plekken in Den Bosch.


Rode draad
Uitgangspunt van CEMENT is het bieden van een podium voor jonge, talentvolle en bevlogen theatermakers uit Zuid-Nederland. Brabantse en Limburgse 'makers van de toekomst' tonen hun kunsten tijdens Festival CEMENT. Rode draad in Festival CEMENT is een serie van ruim vijfentwintig projecten waarbij vernieuwingen, onderzoekstochten en lef de grondslag vormen. Het festival en de makers zoeken ook nadrukkelijk naar samenwerkingsvormen met andere kunstdisciplines. De bezoekers krijgen verrassende producties (veelal premières!) voorgeschoteld. Kortom: vijf dagen lang is Festival CEMENT dé ontmoetingsplaats voor allerhande kunstenaars en het publiek.

Fundament
Na Tilburg, Breda, Eindhoven en Maastricht dient in 2004 's-Hertogenbosch als spelbord voor de spelers, dansers, muzikanten en andere kunstenaars. De drijvende krachten achter het festival zijn Stichting CEMENT en de productiehuizen Productiehuis Brabant en Het Huis van Bourgondië, die beiden nieuwe producties presenteren. In 2004 krijgt het festival ondersteuning van de Verkadefabriek. Deze voormalige Bossche koekjesfabriek aan de Boschdijkstraat opent eind september voor het eerst de deuren. Tijdens CEMENT vormt dit kunstenhuis de uitvalsbasis van het festival. Festival CEMENT vindt in 2005 plaats van 16 t/m 20 maart te Maastricht met Huis van Bourgondië als kloppend festivalhart.




Ingezonden persbericht