MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: Ibrahim Ferrer

IBRAHIM FERRER, Buenos Hermanos Tour.

Op woensdag 20 en donderdag 21 oktober is de levende Cubaanse legende Ibrahim Ferrer in Nederland voor concerten in Groningen en Amsterdam. Ferrer werd eind vorige eeuw wereldberoemd als zanger van de Buena Vista Social Club. Naast een Grammy onderscheiding bracht dit project vooral erkenning voor de sòn, de traditionele Cubaanse muziek.

Ibrahim Ferrer werd in 1927 geboren en begon op 14 jarige leeftijd met optreden. In de jaren vijftig was hij frontman van Pacho Alonso's orkest uit Havana. Bij dit gezelschapHij heeft hij het ruim twintig jaar uitgehouden. In de jaren tachtig dacht Ferrer dat zijn muzikale loopbaan ten einde was. Hij werd schoenpoetser en leefde een armoedig bestaan. Totdat hij tot zijn eigen verbazing in 1997 met een nummer op de compilatie Toda Cuba Le Gusta stond en datzelfde jaar met de Buena Vista Social Club voor een wereldwijde Cuba hype zorgde. Vorig jaar kwam zijn soloalbum Buenos Hermanos uit, dat net als het Buena Vista Social Club project werd geproduceerd door Ry Cooder. Op dit album werkt Ibrahim Ferrer verder met gitarist/toetsenist Manuel Galban, The Blind Boys of Alabama, pianist Chucho Valdés, saxofonist Gill Bernal en met basvirtuoos en mede-Buena Vista-lid Cachaito Lopez. In de zomer van 2003 gaf Ferrer grootse optredens in Carré en op North Sea Jazz. Ferrers gevoel voor timing, inventiviteit en warme timbre zorgt er voor dat bij deze cconcerten het publiek zich in het hart van Havana waant.

IBRAHIM FERRER
Oosterpoort (Grote Zaal), Groningen
Woensdag 20 oktober
Entree: Euro 40, - (excl. servicekosten)
Aanvang 20.30 uur
Let op: voor dit concert zijn zowel staan, - als zitplaatsen beschikbaar.

Het Concertgebouw (Grote Zaal), Amsterdam
Donderdag 21 oktober
Entree: Euro 40, - / Euro 35, -
Aanvang: 20.15 uur
Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop voor het concert in Groningen begint zaterdag 17 juli om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250(45 ct.p.m), www.ticketservice.nl , de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Kaartverkoop voor het concert in Amsterdam is reeds begonnen via www.concertgebouw.nl, de reserveerlijn 020 6718345 en het Uitburo 0900
0191 (40 cpm).

Sponsor: Heineken World of Music.