Provincie Noord-Holland

Sportevenement met Olympiagangers op 20 oktober aanstaande

Het provinciaal sportevenement De Helden van Noord-Holland waarbij ondermeer Noord-Hollandse Olympiagangers unieke trainingen geven aan speciaal geselecteerde jonge Noord-Hollandse talenten, vindt plaats op 20 oktober aanstaande van 13.00 tot 17.00 uur. Andere activiteiten die plaatsvinden zijn een sport- en spelinstuif voor kinderen en een sport- en gezondheidsmarkt voor volwassenen. Het centrum van alle activiteiten bevindt zich in het Pim Mulierstadion in Haarlem. De toegang tot het evenement is gratis

Clinics door Olympiagangers
De unieke trainingen worden gegeven aan jongeren (10 t/m 18 jaar) die geselecteerd worden via het netwerk van de regionale sportservicebureaus in Noord-Holland.
Bekend is dat van de volgende sporten clinics of demonstraties gegeven worden: atletiek (atletiekbaan naast Pim Mulier stadion), hockey (HBS), honkbal (DSS), demonstratie paardrijden, rolstoelbasketbal (Kennemer Sportcenter), baanwielrennen (Sportpaleis Alkmaar), zitvolleybal (Kennemer Sportcenter) en trampoline (Kennemer Sportcenter).

Sport- en spelinstuif
De sport- en spelinstuif is er voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. De toegang is gratis. Er kan door kinderen kennis gemaakt worden met aangepaste sporten zoals rolstoelvaardigheidstraining (Klas op Wielen), rolstoelhockey en quadrugby (lijnbal met rolstoelen en de wereldbal). Verder zijn er funactiviteiten met levend tafelvoetbal, klimattractie, klauterbaan en springkasteel. Tot slot is er de mogelijkheid mee te doen aan het populaire Panna-voetbal, streetdance en ulimate frisbee (een spel van 6 tegen 6).

Sport- en gezondheidsmarkt
Actieve presentaties van projecten als Jeugdsportpas, Ouderen in Beweging, gehandicaptensport, FLASH campagne, Nederlandse Hartstichting, WhoZnext, Fit-test en een terras en horeca met het thema Sport, bewegen en gezondheid. Er is een (besloten) ruimte voor discussie, lezingen en videopresentaties.

Programma (onder voorbehoud)
13.00 uur
Openingsceremonie (met o.a. presentatie Helden en startschot door gedeputeerde Rinske Kruisinga)
13.30 uur
Verplaatsing Grote en Kleine Helden naar diverse locaties Start Sport- en spelinstuif
Start Sport- en gezondsheidsmarkt
14.00 uur
Start trainingen van en voor de helden
16.30 uur
Sluitingsceremonie
17.00 uur
Einde
Marieke Ottevanger 28 september 2004