Van Lanschot Bankiers


Published: 16:11 05.10.2004 GMT+2 /Source: Van Lanschot NV /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

VAN LANSCHOT KONDIGT ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AAN

Van Lanschot NV houdt op 20 oktober een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), waarbij onder meer toelichting zal worden gegeven op de op 30 september 2004 afgeronde overname van CenE Bankiers en op de financiering hiervan. Daarnaast zal tijdens de AVA een statutenwijziging aan de orde komen.

Overname en Financiering
De overname zal worden gefinancierd met een emissie van (certificaten van) gewone aandelen A. Deze aandelenemissie zal naar verwachting in november 2004 plaatsvinden en valt binnen het mandaat dat Van Lanschot heeft van haar aandeelhouders. Er zullen ongeveer 3,4 miljoen certificaten van gewone aandelen A worden uitgegeven, oftewel 12% van het huidige aantal uitstaande gewone aandelen. Voorafgaand aan de emissie van aandelen zal Van Lanschot een perpetuele lening uitgeven ter grootte van 120 miljoen. Deze lening kan met maximaal 45 miljoen worden verhoogd, om het intrekken van de preferente Aandelen A te compenseren, indien de aandeelhouders hier hun goedkeuring aan verlenen. De aandelenemissie zal begeleid worden door ABN AMRO Rothschild en Rabo Securities. De perpetuele lening zal worden geplaatst door Rabobank en F. van Lanschot Bankiers. Nadere gegevens omtrent de uitgifte van de perpetuele lening en de aandelenemissie zullen kort voor de start van deze uitgiftes bekend worden gemaakt.

Van Lanschot is voornemens om de preferente Aandelen A in te trekken. Met deze intrekking beoogt Van Lanschot om te komen tot een vereenvoudiging van de kapitaalstructuur.

Statutenwijziging
Van Lanschot zal verder toestemming vragen voor een statutenwijziging, bedoeld om de statuten in lijn te brengen met de nieuwe structuurwet die op 1 oktober 2004 van kracht is geworden. Verder wordt het mogelijk voor certificaathouders om krachtens volmacht te stemmen tijdens de aandeelhoudersvergadering. Ook de regels voor de samenstelling van het bestuur van het Administratie Kantoor gewone aandelen A Van Lanschot en het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen C Van Lanschot zullen zodanig worden aangepast dat deze voortaan geheel uit onafhankelijke personen bestaan. Tijdens de vergadering zal ook een voorstel tot vaststelling van het bezoldigingsbeleid voor de Raad van Bestuur aan de orde komen.

Tevens zal de voorgenomen benoeming van mr H.H. (Hanso) Idzerda (57), de huidige directievoorzitter van CenE Bankiers, tot lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV tijdens deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden behandeld.

's-Hertogenbosch, 5 oktober 2004

DISCLAIMER
This announcement is not for release, distribution or publication, whether directly or indirectly and whether in whole or in part, into or in the United States, Australia, Canada, Ireland, South Africa or Japan. This document does not constitute, or form part of, an offer, or solicitation of an offer, to purchase or subscribe for any rights, shares or other securities in any jurisdiction. The offer to acquire securities in Van Lanschot NV pursuant to the proposed issue of new securities will be made by means of a prospectus to be issued by Van Lanschot NV and any decision to purchase or subscribe for securities should be made solely on the basis of information contained in the prospectus to be published in connection with such equity issue.




Van Lanschot Bankiers