Politie Groningen

Uitzending Opsporing Noord (19/10/04)

Groningen 19-10-2004 - In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die woensdagvond 20 oktober 2004 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan de diefstal van motoren na een proefrit waarbij een vervalst rijbewijs wordt achtergelaten. Verder een oplichtingzaak waarbij verdachten bij oudere mensen met een smoes proberen binnen te komen en vervolgens goederen wegnemen. De kijkers wordt gevraagd om informatie over diefstal van een dure bril uit een winkel in Groningen en een diefstal van drank uit een slijterij in Groningen. Er kan gereageerd worden op beelden van een diefstal van fiets uit de Nieuwe Ebbingestraat en een diefstal uit een winkel aan de Paterswoldseweg. Ook zijn er videobeelden van het pinnen met een gestolen bankpas in Groningen. Verder zoekt de politie getuigen van een diefstal in een benzinestation in Hoogezand en het stelen van een kassalade uit een slijterij in Zuidbroek waarbij de daders op een beveiligingscamera zijn vastgelegd.

Er worden beelden getoond van spullen die de politie graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren. Onder andere sieraden en weekendtassen die bij verdachten zijn aangetroffen in Stadskanaal en een achtergelaten mountain bike met unieke kenmerken.

Het informatie-item gaat het doen van aangifte via internet. De mogelijkheden worden toegelicht en een aantal delicten in beeld gebracht . Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.