FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten bezet Ministerie van Sociale Zaken

FNV Bondgenoten bezet Ministerie van Sociale Zaken

Zo'n tweehonderd leden van FNV Bondgenoten hebben vanochtend het Ministerie van Sociale Zaken in Den Haag bezet. De ingangen en parkeergarages van de kantoren zijn vanaf 7 uur geblokkeerd. Ambtenaren van het ministerie kunnen de gebouwen dus niet in.

De actie is onderdeel van het estafette-traject dat de bonden na 2 oktober zijn gestart tegen de kabinetsplannen op het gebied van de sociale zekerheid en prepensioen/VUT.
'Het is opnieuw een signaal richting Den Haag om te laten zien dat er echt iets moet gebeuren. Het massale protest vanuit de samenleving laat ze nog steeds koud, maar het wordt tijd dat ze hun ogen openen. Ze zeggen wel te willen praten, maar bieden vervolgens geen opening. Dus dat heeft geen zin. Vandaar dat we ons vandaag hier laten zien, bij het ministerie waar veel van de plannen vandaan komen,' zegt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten.

Volgende week woensdag is de volgende estafette-actie, namelijk een staking in de metaal sector. Nu al is duidelijk dat er meer dan honderd bedrijven aan meedoen, waaronder Corus, Nedtrain Ematech, Eaton Holec en Nedcar.

Meer informatie:
Nathalie Koopman, voorlichting FNV Bondgenoten

06-51406105

Adres Ministerie van Sociale Zaken:
Anna van Hannoverstraat 4
2595 BJ Den Haag
Vlakbij NS Station Laan van NOI

20 okt 04 07:01