SP

Uitnodiging persconferentie delegatie uit Irak

Uitnodiging persconferentie: woensdag 20 oktober 11:30 uur Perscentrum Nieuwspoort Den Haag

Irakese delegatie in Nederland op uitnodiging SP

Een vijfkoppige delegatie uit Irak bezoekt momenteel op uitnodiging van de SP ons land om kennis te vergaren over de vele aspecten van het democratiseringsproces. Irak kiest volgend jaar januari voor het eerst na tientallen jaren dictatuur een parlement dat leiding moet geven aan de wederopbouw. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers uit de politiek, universitair onderwijs, jongerenorganisaties, journalistiek en humanitaire hulpverlening.

Dinsdag werdt onder meer de Universiteit van Amsterdam bezocht, waar de delegatie sprak met historici, politicologen en bestuurskundigen over verkiezingen en partijontwikkeling. Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met FNV-Bondgenoten en vrouwen- en jongerenorganisaties. Woensdag wordt de Tweede- en Eerste Kamer bezocht. De Irakezen spreken met de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken en ontmoeten Midden-Oosten deskundigen en Iraakse Nederlanders.

In het programma is vooral ruimte gereserveerd voor overleg met deskundigen op allerlei gebied, die kennis en kunde te bieden hebben, vooral op het gebied van democratisering. Delegatieleider Mohammed Jassim Mohammed sprak tijdens een eerste onderhoud met SP-senator Tiny Kox de verwachting uit dat het een uiterst drukke, maar evenzo leerzame en nuttige week voor zijn gezelschap zal worden. Kox, die in april van dit jaar een SP-delegatie naar Irak leidde, zei te hopen dat het bezoek een werkzame bijdrage zal leveren aan het spannende en vaak uiterst moeizame democratiseringproces dat Irak momenteel doormaakt.

De delegatie geeft woensdag 20 oktober om 11:30 uur tekst en uitleg over het bezoek tijdens een persconferentie in Perscentrum Nieuwspoort (Frits vd Poelzaal).

Meer informatie: Hans van Heijningen (06 22 10 18 30).

20 okt 04 07:07