Persbericht

AEGON

AEGON's joint venture in China sluit landelijke samenwerkingsovereenkomst met Agricultural bank of china

Den Haag, 20 oktober 2004

AEGON N.V. maakt bekend dat AEGON-CNOOC Life Insurance Company Ltd., de 50/50 joint venture van AEGON N.V. met Chinese National Offshore Oil Corporation (CNOOC), een landelijke samenwerkings-overeenkomst heeft getekend met de Agricultural Bank of China. De Agricultural Bank of China (ABC) behoort bij de banken die in China bekend staan als de 'Big Four'. AEGON-CNOOC zal een breed pakket aan levensverzekerings- en ongevallen- en ziektekostenverzekeringsprodukten aanbieden aan ABC's uitgebreide klantenbestand. AEGON-CNOOC zal gebruik maken van de bankdiensten van ABC.

De overeenkomst met ABC verstevigt AEGON-CNOOC's distributieplatform, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van bankdistributie, distributie via verzekeringsagenten en direct marketing.

De overeenkomst met ABC verstevigt AEGON-CNOOC's distributieplatform, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van bankdistributie, distributie via verzekeringsagenten en direct marketing.

Over AEGON
AEGON N.V. heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is de holding van een van 's werelds grootste levensverzekeraars. De AEGON Groep is met name actief in drie belangrijke verzekeringsmarkten: Amerika de Verenigde Staten en Canada Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Verder is de Groep actief in een aantal andere markten, waaronder Spanje, Hongarije, Taiwan en China. Meer dan 80% van de activiteiten van AEGON betreft levensverzekeringen, pensioenen en aanverwante spaar- en beleggingsprodukten. De Groep heeft wereldwijd meer dan 27.000 werknemers in dienst.

Over Agricultural Bank of China
Agricultural Bank of China (ABC) is een van de vier grote banken in de Volksrepubliek China. ABC biedt een breed pakket van bankdiensten aan aan meer dan 150 miljoen klanten en werkt met 37 regiokantoren met meer dan 36.000 vestigingen verdeeld over het land en de rest van de wereld. In de top 1000 van wereldwijd opererende banken gepubiceerd door "The Banker" 2003 neemt ABC de 25-ste plaats in. ABC is toonaangevend in bankverzekeren in de Chinese markt.

Inlichtingen:

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail