KENNISNET

Bush of Kerry; Kennisnet lanceert verkiezingenspecial

Zoetermeer, 20 oktober 2004

Op 2 november wordt de nieuwe Amerikaanse president gekozen. Wordt het Bush op Kerry? Kennisnet speelt hierop in met een speciale website over de Amerikaanse verkiezingen voor het onderwijs, www.amerika.kennisnet.nl.

Met amerika.kennisnet.nl speelt Kennisnet in op een groeiende behoefte van het onderwijs aan toegankelijk en actueel lesmateriaal voor basis, voortgezet en beroepsonderwijs.

De speciale site geeft informatie over Bush en Kerry, hun familie- en politieke achtergrond en de belangrijkste standpunten van de rivalen.
Met een speciale stemwijzer krijgen leerlingen bovendien inzicht in wat zij zelf belangrijk vinden en in de standpunten van Bush en Kerry. Ook geeft de site inzicht in het Amerikaans kiesstelsel, de cultuur, een overzicht van voormalige presidenten en een keur aan achtergrondinformatie.
Eerder verschenen o.a. Kennisnet specials over Irak, SARS, het overlijden van Juliana en Prinsjesdag.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van, voor en door het onderwijs. Met een actueel aanbod voor leerling, leraar, ouder en schoolleider ondersteunt Kennisnet het gebruik van ICT en internet in het onderwijs.

-----