HOGESCHOOL INHOLLAND

Rotterdamse studenten gaan voor internationale filmprijs

Persbericht

20 oktober 2004

Rotterdamse studenten genomineerd voor internationale filmprijs

Twee studenten van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam zijn, als enige Nederlanders, genomineerd voor de Siemens Micromovie Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste korte film van 90 seconden gemaakt met een mobiele telefoon. De studenten Communication and Design Management, Ben Aharon en Elton Arends, doen mee met hun film 'Chemicals' waarin een dag in het leven van een mobiele telefoon centraal staat. De uitreiking vindt plaats tijdens de 20e editie van het International Short Film Festival in Berlijn van 2 tot en met 7 november.

Uit de 146 inzendingen zijn 20 genomineerden geselecteerd uit de hele wereld. De jurering van de 20 beste microfilms gaat via het Internet. Iedereen kan hier zijn stem uitbrengen via www.micromovie-award.com. De winnaar van de MicroMovie Award wordt op 7 november bekend gemaakt. De winnende filmmaker wint naast een mobiele telefoon van hoofdsponsor Siemens een geldbedrag van Euro 3000,=.

De studenten zijn erg blij met hun nominatie. Daniel Aharon: 'ik wist dat we een goede kans maakten met deze film, nu hoop ik op veel stemmen om de Award te winnen'. Het monteren en filmen leerden ze tijdens hun opleiding Communications and Design Management. Beide studenten volgen de vierjarige Engelstalige opleiding aan Hogeschool INHOLLAND Rotterdam.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, woordvoerder Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of 06 54980998.

20 okt 04 08:00