Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG en HET ACADEMISCH MEDISCH CENTRUM TEKENEN OVEREENKOMST VOOR elektronische statusvoERING

Amstelveen, 20 oktober 2004

LogicaCMG heeft een overeenkomst getekend met het Academisch Medisch Centrum (AMC) voor de implementatie van een systeem voor elektronische statusvoering (ESV). Als softwareoplossing heeft het AMC gekozen voor Norma EMD/EPD van MI Consultancy. In eerste instantie wordt gestart met drie specialismen waarna het systeem organisatiebreed wordt uitgerold.

Om de kwaliteit van de zorgverlening van haar patiënten te verbeteren heeft het AMC het programma ICT-Patiëntenzorg in het leven geroepen. Hier is onder andere Poliplus uit voortgekomen, waarmee de patiëntgegevens uit verschillende systemen kunnen worden betrokken. De laatste jaren is veel ervaring opgedaan met toepassingen voor specialisme-specifieke registraties. Een volgende stap op weg naar een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is het project elektronische statusvoering. Met een systeem voor ESV krijgt de zorgverlener de mogelijkheid om de gegevens over de behandeling van de patiënt elektronisch vast te leggen en te raadplegen. De gegevens worden tot nu toe alleen in een papieren patiëntenstatus vastgelegd. Tevens wordt vanuit dit nieuwe systeem medische correspondentie gegenereerd.

Het project start in oktober met de implementatie van de dossiers voor Oogheelkunde, Diabetes en Vaatchirurgie en de integratie van het systeem in de infrastructuur van het AMC. Na deze eerste fase is de ambitie om het merendeel van de statussen in het AMC elektronisch te krijgen. Naar verwachting zal dit project drie jaar in beslag nemen. Léon Verhoef, Chief Information Officer binnen het AMC is verheugd: 'ICT biedt de zorgsector kansen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de dienstverlening efficiënter te maken. De invoering van een standaardpakket voor ESV levert een essentiële bijdrage in de route naar een integraal EPD'. Als grote meerwaarde noemt hij verder de plaats- en tijdonafhankelijke beschikbaarheid van het dossier.

LogicaCMG is hoofdaannemer van het project en als softwareoplossing werd gekozen voor Norma EMD/EPD-software. Norma van MI Consultancy stelt zorgverleners in ziekenhuizen en privé poliklinieken in staat op een goed beveiligde manier overal en op ieder moment alle gegevens van patiënten digitaal te registreren en te raadplegen. Directeur Paul Edridge van MI Consultancy zegt hierover: 'Het unieke aan Norma is het feit dat zorgprofessionals zelf - zonder programmeren - het systeem kunnen aanpassen aan hun manier van werken, zelfs binnen één specialisme.'

LogicaCMG is al jaren actief in de zorgsector op het gebied van EPD in zowel binnen- als buitenland. Manfred Albersen, Director van de zorgmarkt van LogicaCMG: 'Het contract met het AMC is een bevestiging van onze expertise en geeft tevens een belangrijke impuls aan onze activiteiten in de zorg.' Ook directeur Paul Edridge van MI Consultancy is blij met de keuze van het AMC: 'Het is een verdere erkenning van de kwaliteit en flexibiliteit van onze oplossing'.


1