Politie Amsterdam-Amstelland

14-jarige jongen bedreigt moeder
19-10-2004. In de nacht van maandag op dinsdag riep een moeder de hulp in van de politie nadat zij door haar 14-jarige zoon was bedreigd. De vrouw had haar zoon gevraagd om te stoppen met spelen op de computer. De jongen werd zo kwaad dat hij zijn moeder bedreigde en de intercom van de muur sloeg. Uit angst vluchtte de moeder haar woning uit. Agenten konden de jongen tot bedaren brengen. Inbreker betrapt: bewoner gewond
19-10-2004. Maandagmiddag rond vier uur raakte een bewoner van een pand in De Baarsjes gewond toen hij in zijn woning een inbreker betrapte. De dader, die al diverse goederen had klaargezet om mee te nemen, sloeg hem met een voorwerp op zijn neus. Hierna ging hij er zonder buit vandoor.
Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De bewoner moest zich in het ziekenhuis voor een gebroken neus laten behandelen.
---

Laatste cijfers bekend

18-10-2004. Het aantal aangiften laat een positieve trend zien. Prioritaire delicten als diefstal uit woning, straatroof en diefstal uit auto nemen fors af.

Wij hebben de cijfers voor u in een handig overzicht gezet.
---

Illegaal tankende automobilisten gearresteerd

Met de arrestatie van vijf personen heeft de politie in Amsterdam-West dit weekeinde een vuist gemaakt tegen het fenomeen tanken zonder te betalen.

Dit weekeinde hielden agenten in burger diverse pompstations in Amsterdam-West in de gaten. Vrijdagavond rond negen uur trok een personenauto met afgeplakte kentekenplaten de aandacht. De bijrijder stapte uit en vulde de tank met benzine. Hierna sprong hij zonder te betalen in de auto die wegscheurde. De auto kon snel aan de kant worden gezet en de inzittenden werden gearresteerd. In overleg met een officier van justitie ontving de bijrijder een transactievoorstel van 700 euro. De bestuurder van de auto moet zich voor een rechter verantwoorden.

Zaterdagmiddag rond vier uur kwam wederom een auto met afgedekte kentekenplaten in het vizier. Het hele verhaal herhaalde zich en uiteindelijk drie verdachten werden gearresteerd. Ook zij zullen zich wegens diefstal van benzine voor een rechter moeten verantwoorden.
---

Lichaam vrouw aangetroffen in woning

19-10-2004. Maandagmiddag rond halftwee werd het levenloze lichaam gevonden van een 83-jarige bewoonster van de Statenjachtstraat.

De vrouw werd door familieleden onder verdachte omstandigheden aangetroffen. Sectie op het lichaam heeft inmiddels uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

---

Portret (oud-)hoofdcommissarissen

Klik op de foto voor een uitvergroting

13-10-2004. De politie Amsterdam-Amstelland heeft een rijke historie. Ter gelegenheid van het afscheid van hoofdcommissaris Kuiper gingen zijn opvolger en vijf levende "geschiedenissen" op de foto. Het resultaat: een subliem staatsieportret van zeven (oud-)hoofdcommissarissen.

---

EU-voorzitterschap Nederland

logo Nederland EU-voorzitter
Nederland is voorzitter van de Europese Unie van 1 juli tot en met 31 december 2004. De politiekorpsen van de 25 lidstaten willen dat politieonderwerpen hoog op de agenda komen.

Op de internetsite van het Nederlands Centrum voor Internationale Politiesamenwerking leest u daar meer over. Voor andere onderwerpen over het Nederlands voorzitterschap kunt u op het bovenstaande logo klikken.

---

Verlichting niet in orde?
Op de bon!

15-10-2004. Onder het motto "Licht aan, daar kun je mee thuis komen" is half oktober de landelijke campagne weer van start gegaan gericht op het voeren van de juiste verlichting door fietsers. Niet alleen zelf zien is belangrijk, maar ook gezien worden.

Betere zichtbaarheid = minder ongelukken
Er is berekend dat er jaarlijks tien doden en zwaargewonden minder vallen als er 1% meer fietsverlichting is.
Daarnaast neemt bij het voeren van de juiste verlichting voor een fietser de ongevalskans met minimaal 70% af.

Lees meer...