Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bedrijf overvallen

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober werd een bedrijf overvallen. Eén medewerker raakte lichtgewond.

Rond 01.00 uur was een 25-jarige man uit Soest aan het werk bij een bedrijf aan de Havenweg. In het pand hoorde hij een geluid achter zich en toen hij zich omdraaide, werd hij geslagen en geschopt door drie mannen. Door de mannen werd geld uit het bedrijf weggenomen. Nadat de verdachten waren verdwenen, waarschuwde het slachtoffer de politie.

Het slachtoffer werd door het personeel van een ambulance onderzocht en werd voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Door de politie werd direct ter plaatse en in de omgeving een onderzoek ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Havenweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verlichtingscontroles

AMERSFOORT / LEUSDEN Op dinsdag 19 oktober heeft de politie op meerdere plaatsen verlichtingcontroles gehouden.

Van 19.00 uur tot 21.00 uur werd op de Heiligenbergerweg in Amersfoort gecontroleerd. Een kleine vijftig fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

In Leusden werd tussen 19.30 uur tot 22.30 uur op meerdere locaties gecontroleerd. Vierendertig fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en kregen een bekeuring.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 19 oktober werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 21.30 uur liep een 24-jarige vrouw uit Amersfoort over de Columbusweg. Plotseling werd zij ingehaald door twee jongens op een fiets en één van hen rukte haar tas van haar schouder. Vervolgens gingen de verdachten er met de tas vandoor in de richting van de Magelhaenstraat. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en een portemonnee met een klein geldbedrag.