Politie Groningen

Persberichten woensdag 20 oktober 2004

provincie Groningen 20-10-2004 -

Groningen: straatroof; getuigenoproep
In het onderzoek naar de beroving van een 33-jarige man uit Winschoten op de Dirk Huizingastraat op vrijdagavond 15 oktober is de politie op zoek naar getuigen. De man werd vrijdagavond rond 22.45 uur in de Dirk Huizingastraat na een duw in zijn rug beroofd van zijn taptop computer die in een zwarte tas zat. Het verbouwereerde slachtoffer verstrekte de politie en het volgende (summiere) signalement: man, lengte circa 180 cm, normaal postuur en gekleed in een donkere driekwart jas. Na de straatroof liep de straatrover hard weg in de richting van de Zaagmuldersweg. Getuigen die mogelijk iets van de beroving hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: steler en heler van fiets aangehouden
Agenten zagen dinsdagnacht een 33-jarige man uit Groningen een fiets wegnemen vanaf de Grote Markt en vervolgens verkopen in de Herestraat. De fietsdief en de koper, een 22-jarige Stadjer, werden aangehouden. De Stadjer verklaarde de fiets voor 10 euro te hebben gekocht. Na het afleggen van verklaringen en het opmaken van processen-verbaal werden de mannen op vrije voeten gesteld. >

Groningen / Glimmen: verkeerscontroles
Op de Friesestraatweg werd dinsdagavond een verlichtingscontrole gehouden waarbij 31 fietsers staande werden gehouden. 12 van hen kregen een bon voor het niet voeren van verlichting. In de Nieuwe Ebbingestraat werd dezelfde avond 83 bekeuringen aan fietsers uitgedeeld voor geen goede verlichting. Op de Noorderhaven werd dinsdagmiddag een veiligheidsgordel controle gehouden. 11 bestuurders droegen geen gordel en kregen een bekeuring. In Glimmen werd op de Rijksstraatweg een algemene verkeerscontrole gehouden. 7 bonnen voor het niet dragen van de gordel, 2 voor een niet correcte hulpkoppeling en 1 voor niet goed werkende verlichting op een aanhanger.

Groningen: aanrijding op Julianaweg
In de avondspitsdrukte van dinsdag zag een 23-jarige automobiliste uit Groningen op de Julianaweg ter hoogte van de afrit Groningen-Zuid de file te laat. Zij probeerde uit te wijken en botste tegen een 30-jarige automobilist uit Damwoude aan. De vrouw is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Groningen: jongen aangehouden voor schieten met luchdrukpistool Na een melding uit de buurt dat een jongen met een wapen op verkeersborden aan het schieten was in de omgeving van de Grote Beerstraat hield de politie een 18-jarige knaap uit Groningen aan. De politie kreeg een signalement van een getuige en spoorde de jongen op die zich verzette bij zijn aanhouding. Het luchtdrukpistool werd thuis aangetroffen. De jongen bekende het schieten en kreeg een proces-verbaal.

Groningen; aanrijding met alcohol
Op de Weg der Verenigde Naties reed dinsdagochtend een 19-jarige automobilist uit Schalkhaar tegen de achterkant van de auto van een 47-jarige man uit Groningen aan. Een passagier van de achterste auto liep lichte verwondingen op aan zijn gezicht en werd ter plekke behandeld. De 19-jarige bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben en blies een promillage van 1.0. Omdat hij militair is werd hij voor verdere afhandeling overgedragen aan de Marechaussee.

Berichten regio volgen zo dadelijk