Ingezonden persbericht


SeeBeyond en SBK Labs ontwikkelen samen on demand composite applications voor RFID

Hoofddorp, 20 oktober 2004 - SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open integratieplatform (SeeBeyond ICAN) voor de ontwikkeling en inzet van composite applications op basis van een service-oriented architecture, en SBK Labs, leverancier van RFID-applicaties, hebben een alliantieovereenkomst getekend. De bedrijven gaan samenwerken bij de ontwikkeling van on demand composite applications ter ondersteuning van organisaties die overwegen radio frequency identification-systemen (RFID) in te zetten.

Als onderdeel van de overeenkomst gaan SeeBeyond en SBK Labs nauw samenwerken bij de ontwikkeling van een suite bedrijfsprocesgedreven RFID-oplossingen die on demand ingezet kunnen worden als genetwerkte webservices. Deze oplossingen worden ondersteund door het nieuwe SeeBeyond RFID Composite Application Network dat real-time toegang biedt tot RFID-data voor gebruik in composite applications. De nieuwe applicaties van SBK Labs omvatten een oplossingensuite waarmee klanten onmiddellijk ROI kunnen realiseren voor RFID-activiteiten binnen hun bestaande operationele systemen.

"Samenwerken met een leverancier die bekend is met de uitdagingen en mogelijkheden van het verbeteren van de ROI op RFID-investeringen, is essentieel voor het realiseren van onze doelstellingen", zegt Steve Katz, CEO van SBK Labs. "We hebben voor SeeBeyond gekozen vanwege de op standaarden gebaseerde aanpak en volledig geïntegreerde ontwikkelomgeving van dit bedrijf. Het SeeBeyond RFID Composite Application Network versnelt de levering van onze nieuwe-generatie RFID-oplossingen en biedt onze klanten extra ROI op RFID-investeringen."

SBK Labs en SeeBeyond gaan hun oplossingen gezamenlijk vermarkten binnen uiteenlopende sectoren, zoals gezondheidszorg, farmacie, productie, verpakte consumentengoederen en retail. Ze gaan ook seminars en webinars organiseren om bedrijven te informeren over de manier waarop ze snel extra ROI kunnen realiseren met hun geplande RFID-activiteiten door de IT-overhead, bedrijfsmiddelen en de gevolgen voor de bestaande systemen te verminderen.

"SBK Labs heeft de markt op het goede moment betreden: juist op het moment dat bedrijven zich afvragen hoe ze ROI op RFID-investeringen kunnen versnellen", zegt Reed Henry, Senior Vice-President Business Development & Strategic Alliances van SeeBeyond. "Met deze vernieuwende applicaties op basis van ons complete platform voor RFID-oplossingen maakt SBK Labs zeker een verschil voor zijn klanten."

SeeBeyond
SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) levert een volledig geïntegreerde, op standaarden gebaseerde omgeving voor de snelle ontwikkeling en inzet van bedrijfsbrede oplossingen gebaseerd op bestaande systemen en infrastructuren. Het bedrijf heeft ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en integreren van innovatieve software bij Global 2000-bedrijven. SeeBeyonds Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN) gaat verder dan Enterprise Application Integration en helpt bedrijven hun kosten te verlagen, hun marktaandeel te vergroten en de klantenservice te verbeteren. SeeBeyond heeft wereldwijd ruim 1.900 klanten, waaronder ABB, ABN Amro, DuPont, Fujitsu, General Motors, Hewlett-Packard, Kluwer, Pfizer, Samsung, Schiphol en Sprint.