Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 20 oktober 2004

Sebastiaan Raaphorst (35) is onlangs benoemd tot directeur van Locatienet. De benoeming volgt op de verwerving van een meerderheidsbelang in Locatienet door PTV-AG uit Karlsruhe, de afgelopen jaren al een belangrijke strategische partner van Locatienet. Raaphorst was begin 2000 vanuit het Amsterdamse internetbedrijf, info.nl betrokken bij de oprichting van Locatienet, waar hij medio 2002 in dienst trad. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor productontwikkeling en technische zaken.

Locatienet is een van de belangrijkste internetuitgevers van Nederland, die vooral bekend is van de (gratis) websites locatienet.nl en routenet.nl, samen goed voor miljoenen bezoekers per maand. Daarnaast levert Locatienet op ASP-basis softwaremodules voor het zoeken van locaties en routebeschijvingen, die gebruikt worden door bedrijven en op portals. Raaphorst wil de marktpositie van Locatienet verder uitbouwen en nieuwe diensten ontwikkelen. Zo werkt Locatienet momenteel aan een toepassing voor de berekening van afstanden voor reiskostenvergoedingen en aan navigatietoepassingen voor de mobiele telefoon. Ook heeft Raaphorst hoge verwachtingen van het aanbieden van diensten volgens het ASP-model. Bedrijven zijn niet meer zo terughoudend, dus hij verwacht dat de diensten van Locatienet steeds vaker als bouwsteen voor andere applicaties gebruikt zullen worden.

Sebastiaan Raaphorst studeerde Fysische Geografie aan de universiteit van Amsterdam. Na een kortstondig verblijf aan de UvA als onderzoeksassistent trad hij in 1998 in dienst bij internetdienstverlener info.nl uit Amsterdam. Daar was hij verantwoordelijk voor projectmanagement en innovatie. Door zijn studie ging zijn interesse al snel uit naar het ontwikkelen van online geografische toepassingen.


---

Noot voor de pers:

Een foto van Sebastiaan Raaphorst kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Meer informatie over Locatienet kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com