Gemeente Zwolle

Waarschijnlijk referendum op de aanpassing van de verordening op de speelautomatenhallen

Een burgercomité binnen de gemeente Zwolle heeft het initiatief genomen tot een referendum over de aanpassing van de verordening op de speelautomatenhallen. Dit heeft zij gedaan omdat de gemeente eerder besloten heeft deze verordening aan te passen om de vestiging van een casino in het nieuwe stadion van FC Zwolle mogelijk te maken.

Burgers kunnen tot uiterlijk 28 oktober 2004 een inleidend verzoek tot het houden van een referendum indienen. Binnen Zwolle moeten minimaal 300 kiesgerechtigden zo'n verzoek hebben gedaan. Dat aantal is inmiddels gehaald. Na 28 oktober controleert de voorzitter van het verkiezingsbureau formeel de geldigheid van de ingediende verzoeken. Als er meer dan 300 geldige verzoeken zijn, breekt een nieuwe fase aan. Van 11 november tot en met 23 december 2004 kunnen kiesgerechtigden dan een definitief verzoek tot het houden van een referendum indienen. Uiterlijk 13 januari van het volgend jaar wordt dan, mits er voldoende definitieve verzoeken zijn ingediend, de datum van het referendum bekendgemaakt.

Verzoek indienen?
Als u van het recht gebruik wilt maken om zelf een verzoek in te dienen, dan kunt u dat doen op het Stadskantoor aan het Lübeckplein of bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in het Stadhuis. Een dergelijk verzoek doet u op een speciaal formulier dat op beide locaties aanwezig is. U moet zich bovendien legitimeren. Als u de tekst van het besluit tot de aanpassing van de verordening op de speelautomatenhallen wilt inzien, dan kunt u dit opvragen bij de afdeling Juridische Zaken en Veiligheid, telefoonnummer (038) 498 21 88.


---