Ingezonden persbericht


Fantastische fietsrace ten gunste van Villa Pardoes

PIJNACKER - Een fietsrace voor volwassenen op 12 inch kinderfietsjes in en rondom Pijnacker heeft * 48.735,- opgeleverd voor Villa Pardoes. Naast de 241 deelnemers zijn ruim 5.000 mensen op het evenement afgekomen. In stamkroeg Café De Guyter is de cheque vervolgens door Stichting 12 inch-race overhandigd aan Villa Pardoes. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun familie, gratis een unieke week vakantie doorbrengen.

Veel competitie-elementen
Tijdens de spannende race kregen de deelnemers op het parcours nog met diverse competitie-elementen te maken. Naast het doel om als eerste over de finish te komen was er ook aandacht voor de leukste fiets, de grootste pechvogel en de leukste verkleedact. De winnaars van de diverse categorieën werden gehuldigd door twee charmante rondemissen van 8 jaar.

Kinderfietsjes voor het goede doel
Dit jaar is de race voor de tweede maal georganiseerd. In 2003 werd er voor het eerst een race op 12 inch fietsjes gehouden. Aangezien het om het formaat kinderfietsjes gaat, was het uitgangspunt een goed doel aan de race te verbinden waar kinderen bij betrokken zijn. Dit jaar de keuze voor Villa Pardoes. "Uit de dagelijkse praktijk weten we hoe intensief het is om gelden te werven voor het goede doel. Een opbrengst van bijna * 50.000,- door mensen die dat allemaal naast hun normale werk hebben, is een gigantische prestatie. En om het concreet te maken, 27 kinderen met een levensbedreigende ziekte kunnen wij hierdoor, samen met het hele gezin, gratis een unieke week vakantie aanbieden. Een herinnering die blijft, wat er in de toekomst ook gebeurt", aldus Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes . "Heel Pijnacker was al weken in de ban van de 12 inch-race. Als organisatie hebben we met veel plezier hieraan gewerkt. En als de dag zelf dan zo super verloopt met als resultaat zo n fantastisch bedrag voor een net zo n fantastisch goed doel, dan mogen we best wel een beetje trots zijn. En dat zijn we! Wat een geintje toch uit de hand lopen!" aldus Olav de Roos, organisatie 12 inch-race.

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds drie jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n * 13.600,-. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, wat * 1.800,- kost. Voor * 25,- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 20 oktober 2004

---

Noot aan de redactie:
Heeft u vragen of wenst u beeldmateriaal te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes, telefoonnummer 0416 - 387222, e-mail: meberson@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06 - 55 30 30 08.