Ingezonden persbericht


Babylon brengt PR voor Nederland onder bij Text 100 Amsterdam

Amsterdam, 20 oktober - Babylon Ltd., leverancier van one-click software voor vertaling en toegang tot informatie, kondigt de officiële samenwerking aan met Text 100 Amsterdam. Babylon heeft hiertoe besloten nadat Text 100 in mei succesvol de Premium Content titel van Van Dale in samenwerking met Babylon lanceerde.

In mei introduceerde Babylon het Handwoordenboek voor hedendaags Nederlands, de eerste door de gerenommeerde Van Dale uitgeverij aangeboden Premium Content titel en het resultaat van een partnerschap met Van Dale die als doel heeft de Babylon gebruikers aanvullende hoogwaardige informatiebronnen te bieden.
Recentelijk, in September, lanceerde Text 100 de tweede premium Van Dale titel voor Babylon; Het Handwoordenboek Frans-Nederlands van Van Dale. Babylons one-click software voor vertaling en toegang tot informatie stelt gebruikers in staat om op ieder woord, nummer of op iedere term op het scherm te klikken en onmiddellijk vertalingen of relevante informatie in een gebruiksvriendelijk pop-up scherm te ontvangen.

Jurn Hageman, General Manager Text 100: "Babylon was voor Text 100 een oude bekende en is eigenlijk te beschrijven als een goed bewaard geheim uit Israël. Babylon biedt op dit moment toegang tot 25 professionele woordenboeken, 15 Premium Content titels van gerenommeerde uitgeverijen over de hele wereld en meer dan 1.600 gratis woordenlijsten in 70 talen. Met de recentelijk benoeming van Sebastiaan van Rooijen tot nieuwe sales manager voor de Benelux willen ze nu met commitment hun vleugels uitslaan in Nederland".

Over Babylon Ltd.
Babylon is de toonaangevende leverancier van one-click oplossingen voor informatie-verschaffing. In 1997 introduceerde het bedrijf zijn meest geprezen product: een PC desktop tool waarmee per direct en met één muisklik vertalingen, conversies en informatie geleverd kunnen worden. Babylon heeft zijn gepatenteerde technologie nu uitgebreid met Babylon-Corporate, een server-based oplossing die zakelijke klanten een uniform platform biedt voor het onmiddellijk opvragen van essentiële informatie van verschillende databronnen.
Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 24 miljoen geregistreerde software gebruikers, waarbij zich elke maand nog eens 300.000 nieuwe gebruikers aansluiten.

De klanten van Babylon bestaan uit vele toonaangevende ondernemingen zoals 3M, AEG, Aventis, BASF, Daimler Chrysler, Deutsche Bank, Ericsson, Ernst & Young, Eurocontrol, Ford, France Telecom, Fujitsu Siemens, Gillette/Braun, IBM, Lufthansa, Motorola, Nike, Nestle, Oracle, Petrobras, Pfizer, Philips, SAP, UBS, UPS, Xerox en vele anderen.
Het hoofdkantoor van Babylon is gevestigd in Or Yehuda, Israël. Het bedrijf heeft kantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland en beschikt over een wereldwijd netwerk van distributeurs en agentschappen. De grootste aandeelhouders in Babylon zijn Reed Elsevier Ventures, een wereldwijd toonaangevende uitgeverij en informatieverstrekker, wiens moederbedrijven, Reed Elsevier PLC en Reed Elsevier NV aan de beurzen van Londen (REL), Amsterdam (REN) en New York (RUK en ENL) genoteerd staan; en Formula Vision Technologies (TASE: FVT), een dochtermaatschappij van Formula Systems (NASDAQ: FORTY).

Over Text 100
Text 100 International is het grootste onafhankelijke public relations adviesbureau voor de technologiesector ter wereld. Het bedrijf beschikt over 25 kantoren verspreid over Europa, Noord-Amerika, India, Afrika, het Verre Oosten en de Pacific regio en is de grootste en voornaamste merknaam binnen de Nextfifteen Groep. Naast toonaangevende bedrijven binnen de industrie, zoals Adobe, BT, IBM, Compaq Computer Corporation, SAP, Unisphere en Xerox Corporation, mag het bedrijf ook nieuwe, opkomende technologiebedrijven, zoals eBay, en Virginbiz.net tot haar klanten rekenen. De vestiging in Amsterdam is in 1995 opgericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Jurn Hageman
Tel: 020 530 4333
E-mail: jurnh@text100.nl

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl