CDA

CDA
20-10-04
Ten Hoopen: Alle lichten op groen voor startende ondernemers Vorige week is in de Tweede Kamer de begroting van Economische Zaken behandeld. Woordvoerder Jan ten Hoopen heeft tijdens dit overleg het plan gelanceerd om kansenzones voor startende ondernemers te creëren.

Ten Hoopen: "Jonge bedrijven met veel groeipotentieel moeten toegang krijgen tot een kansenzone, waarin ze veel meer de vrijheid krijgen om te ondernemen, te groeien en daarmee werkgelegenheid te creëren. Voor die zones moet een verlaagd tarief voor de winstbelasting gaan gelden, een extra beperking van de regeldruk en moeten procedures van overheden aan een maximale termijn gebonden."

De CDAer wil hiermee de aandacht en inzet richten op kansen tot versterking van het beginnende economisch herstel. "Het aantal vacatures stijgt weer, de export neemt toe en de economie trekt aan. Door de stoplichten op groen te zetten voor startende ondernemers kunnen we hier een extra impuls aan geven", aldus Ten Hoopen.

Daarnaast vroeg Ten Hoopen om meer aandacht voor het Midden- en Kleinbedrijf. "We moeten de komende jaren in Nederland op 18.000 bedrijfsoverdrachten rekenen. De babyboomgeneratie is klaar om haar taken aan een nieuwe generatie over te dragen, maar is deze nieuwe generatie daar wel toe in staat? Er moet dus meer aandacht komen voor de potentiële overnemers. De toegang tot kapitaal en de fiscale behandeling van de overnemende partij kunnen veel beter."