Socialistische Partij

Hou de No Claim-regeling uit het ziekenfonds! Een mens is toch geen auto?

Iraakse delegatie ontmoet Nederlandse pers

20-10-2004 * Het bezoek van de Iraakse delegatie aan Nederland lijkt nu al een succes. Dat bleek tijdens de persconferentie in Perscentrum Nieuwspoort. De vijfkoppige delegatie is in Nederland op uitnodiging van de SP en sprak daar met de Nederlandse pers.

Delegatie uit Irak spreekt Nederlandse pers

De delegatie die zondag in De Rode Hoed nog een speciale Rooie Reusprijs in ontvangst mocht nemen, voor hun inspanningen om Irak om te vormen tot een democratie, sprak eerder deze week al met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, historici, bestuurskundigen en vakbonden. Het bezoek van de vijf staat volledig in het teken van kennisoverdracht op het gebied van het democratiseringsproces.

Irak kiest volgend jaar januari voor het eerst na tientallen jaren dictatuur, een parlement dat leiding moet geven aan de wederopbouw van het land. Vorig jaar bezocht een Nederlandse SP-delegatie Irak en sprak daar al met vertegenwoordigers van progressieve seculiere organisaties. `In dat kader kan dit bezoek ook gezien worden als een tegenbezoek,' vertelde Hans van Heijningen, woordvoerder namens de SP tijdens de persconferentie.

Delegatieleider Mohammed Jassim, lid van het bestuur van de Iraakse Communistische Partij over het bezoek aan Nederland: `In de eerste plaats gaat het om kennis vergaren op het politieke en maatschappelijke vlak, die nodig is in de overgang van dictatuur naar democratie. Verder willen we contacten leggen tussen Nederlandse en Iraakse organisaties.'

Later deze week spreken de vijf leden van de delegatie nog met jongerenorganisaties van Nederlandse politieke partijen, krijgen ze informatie over praktisch campagnevoeren en brengen ze een bezoek aan het partijbureau van de SP in Rotterdam.

* Actueel nieuws uit het land