Ingezonden persbericht


Extra persbericht Politie Twente 20 oktober 2004

Dodelijke aanrijding

Twee dodelijke slachtoffers bij aanrijding op de A35

Borne

Woensdagavond 20 oktober omstreeks 21.10 uur kwam er een melding binnen van een ernstige aanrijding. Voorbij de afslag Borne-West, op de rijbaan in de richting Deventer vond een kop-staart-aanrijding plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren te weten twee personenauto's, een touringcar en een vrachtauto.

Twee inzittenden van een van de personenauto's kwamen bij het ongeval om het leven. Twee personen, waaronder de vrachtwagenchauffeur, raakten bij het ongeval ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De chauffeur van de vrachtauto, die bekneld zat, is door een sigmateam uit de vrachtwagen bevrijd. Onder de inzittenden in de touringcar waren vier lichtgewonden die per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo zijn gebracht.

In de bus zaten ongeveer 80 personen, voornamelijk leerlingen van een middelbare school uit Duiven. De leerlingen zijn bij hotel Van Der Valk in Hengelo opgevangen door slachtofferhulp.

Op de plaats van het ongeval zijn 65 hulpverleners ingezet. Brandweer, politie en vijf ambulances kwamen ter plaatse. De afdeling AVO en de Technische Recherche van de politie Twente waren aanwezig voor sporenonderzoek. Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (04-130302)