"Het projectmanagement van nu is overbodig!"

NIJKERK, 20041021 -- Het projectmanagement van nu is overbodig! Dit is de conclusie van Project Management Instituut Nederland in de afsluiting van haar 25 jarig jubileumjaar. De vereniging heeft tijdens dit jaar het thema 'competentie management' centraal gesteld en sluit dit thema op 11 november in 't Spant te Bussum af met een jubileum congres getiteld "Projectmanagement op ontdekkingsreis" - "voor ieder moment het juiste talent".


Na een jaar discussiëren binnen de wereld van Projectmanagement over het thema 'competentie management' wordt het nu tijd om de rekening op te maken. Er is maar één conclusie: Na 25 jaar schaffen we projectmanagement af en wordt er tijdens het jubileumcongres gekeken naar wat er echt nodig is om projecten te leiden.
De verbindende thema's zijn visie, actie en stijl, waarbij het onderscheidende vermogen en de kwaliteit in de toepassing de motivatie van de medewerkers moeten mobiliseren. Daar ligt de link naar echte persoonlijke competenties en het aanspreken van talenten bij projectleiders. Geen pasklare antwoorden, maar een nieuwe gedachtesprong, die projectleiders zonder dit congres nauwelijks alleen kunnen ontwikkelen.

Er komen sprekers van formaat die elk op hun eigen manier het thema oppakken. Zo is daar Pieter Winsemius (Oud-Minister van VROM) van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid met een van hem welbekende visionaire gedachtesprong. Henk Bellinga van Advitec met vooral een terugblik op 25 jaar PMI-Nederland vanuit zijn bestuurlijke ervaring binnen deze vereniging. Renée Kamphuis van Atos Origin richt zich vanuit de HRM-hoek op de projectleider als individu. Roelof Kruize, algemeen directeur Dienst Waterbeheer en Riolering, deelt zijn ervaring over een op projectengebied ontwikkelende publieke organisatie. Wibo Drijfhout van Emergo gaat interactief met en over motivatie en tot slot geeft Toon Gerbrands, directeur bij de ere-divsieclub AZ, als coach zijn analyse van de dag. Toon is dé kracht achter sportorganisaties, met een natuurlijke aandacht voor actie gekoppeld aan stijl.

Met dit congres beoogt PMI-Nederland, naast het bieden van een kwalitatief programma voor projectmanagers, vooral haar meerwaarde op het gebied van projectmanagement uit te dragen naar opdrachtgevers van projectmanagers, studenten en de locale overheden.

____________________________________________________________