PROVINCIE LIMBURG

Provincie organiseert Werkconferentie Provinciale Subsidies

Persbericht, 22 juli 2004

Provincie organiseert Werkconferentie Provinciale Subsidies Praat op 21 oktober 2004 mee over verbetering subsidietrajecten

Op 21 oktober 2004 organiseren Provinciale Staten een werkconferentie over de verbetering van provinciale subsidietrajecten. Ieder jaar investeert de Provincie Limburg miljoenen subsidie-euro's in de meest uiteenlopende Limburgse projecten en organisaties. Het doel van de conferentie is om in overleg met partijen die gebruik maken van subsidiegelden, waaronder gemeenten, non-profit organisaties en het Limburgse bedrijfsleven, knelpunten in de aanvraagprocedures met elkaar uit te wisselen.

Met provinciale subsidiegelden levert de provincie een belangrijke bijdrage aan allerlei infrastructurele, sociaal-economische, culturele en andere projecten die anders niet of moeizaam van de grond zouden komen. Sterker nog: er zijn talloze organisaties die zonder financiële steun hun werk helemaal niet zouden kunnen doen. Daarom vinden Provinciale Staten het van het grootste belang om subsidietrajecten zo efficiënt en zo duidelijk mogelijk te laten verlopen. De conferentie heeft als doel de aanvraagprocedures tegen het licht te houden om uiteindelijk de regels zodanig te vereenvoudigen dat Limburgse organisaties gemakkelijker en sneller over de afdoening van aanvragen geïnformeerd worden.

Suggesties voor verbetering gevraagd
Op 13 juli hebben Provinciale Staten ruim 1500 Limburgse organisaties benaderd die ervaring hebben met het aanvragen van provinciale subsidies en uit de eerste reacties blijkt dat er vanuit het veld een enorme bereidheid is om mee te praten. Binnen enkele dagen hadden tientallen genodigden zich al aangemeld. In de uitnodiging is tevens gevraagd om concrete suggesties voor verbetering. De reacties zullen een belangrijk deel van de agenda bepalen tijdens de werkconferentie en een aantal praktische discussieworkshops.

Praat mee over verbetering
Het programma van de werkconferentie begint om 13.30, maar deelnemers zijn al een uur eerder van harte welkom in De Oranjerie in Roermond. Onder de sprekers bevinden zich een aantal prominente figuren uit het provinciale subsidiebeleid, waaronder Wim Weijnen, Adjunct secretaris en directeur van de Provincie Limburg en Alex Reinders, voorzitter van de provinciale bezwarencommissie.

Genoeg ingrediënten dus voor een stevig inhoudelijk debat, maar er is ook ruimte voor ontspanning en een gulle lach. Voor dat laatste zorgt Jacqueline Kerkhof, Maastrichtse in hart en nieren en finaliste van het Cameretten festival. Vanaf 17.00 uur is het napraten tijdens de borrel. Hebt u ervaring met het aanvragen van provinciale subsidies en hebt u geïnteresseerd om mee te discussiëren? Voor meer informatie over de werkconferentie, het volledige programma en een aanmeldformulier kunt u contact opnemen met het congressecretariaat, p/a Bureau & zo in Eindhoven: (040) 257 20 23 of via e-mail: info@bureauenzo.nl.

Einde persbericht