Technische Universiteit Delft

De opening van het collegejaar en alle intreeredes en promoties worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Tentoonstelling

Het Jaar van de Brug
21 oktober 2004 |
Plaats | Techniek Museum Delft, Ezelsveldlaan 61, Delft

Tijdens Het Jaar van de Brug worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. De rode draad door het hele evenement is de tentoonstelling "Omstreden bruggen" in het Techniek Museum Delft. Een museum is vaak een plek waar je naar dingen mag kijken maar er niet mag aankomen. Bij het Techniek Museum Delft is dat anders. Op interactieve wijze wordt getoond met bruggen vanuit de Romeinse tijd tot nu hoe belangrijk bruggen altijd al zijn geweest. Een brug brengt je niet alleen van de ene kant naar de andere kant maar heeft meer functies. Een nieuwe brug heeft gevolgen voor de welvaart en de economie van een gebied maar kan ook leiden tot culturele veranderingen. Ook zijn bruggen van strategisch belang in tijden van oorlog. Maar een brug moet ook goed gebouwd zijn. Tijdens de tentoonstelling ontdekt de bezoeker deze en meer facetten van de brug.
Bruggenworkshops voor scholieren Het Techniek Museum Delft heeft ook een bruggenworkshop en onderwijsprogramma's ontwikkeld die basis- en middelbare scholen kunnen gebruiken tijdens de lessen. In het museum zijn ook inloopworkshops voor individuele jeugdige bezoekers. Meer informatie volgt vanaf 21 oktober 2004 op deze website en op: www.museum.tudelft.nl.