Rijksuniversiteit Groningen

098 - Nederlands Instituut te Rome wordt Koninklijk

Datum: 15 september 2004

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Nederlands Instituut te Rome (NIR) heeft de Koningin besloten aan het instituut het predikaat 'Koninklijk' toe te kennen. Het NIR is een interuniversitaire instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis, kunstgeschiedenis en archeologie, waarvan de Rijksuniversiteit Groningen het beheer voert. Het is voor het eerst dat het predikaat is verleend aan een buiten Nederland gevestigde instelling.

Koningin Beatrix brengt van 21 tot en met 23 oktober 2004 een bezoek aan Rome ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het NIR. De Koningin zal een aantal culturele manifestaties bijwonen die het bijzondere karakter van het instituut accentueren.

De oorkonde, behorend bij het predikaat, zal eind volgende week door de Nederlandse ambassadeur te Rome Jhr. R.H. Loudon worden overhandigd aan mw. mr. J.A. van Jaarsveld, beheerder van het instituut namens de RUG.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr. M.A. Kooyman, voorzitter van het bestuur van het NIR, lid College van Bestuur RUG, tel (050) 363 5288

Zie ook:

www.nir-roma.it

www.koninklijkhuis.nl/nieuws/nieuws.html?Persberichten/2069.html