Gemeente Roermond

Leerlingen aan het werk in natuurgebiedje Dennemarken

Donderdag 21 oktober aanstaande gaan 45 leerlingen van de groepen 7a en 7b van basisschool De Schakel uit Maasniel beheerswerkzaamheden verrichten in het natuurgebiedje Dennemarken. Rond 11.00 uur onthult wethouder Gerard IJff, portefeuillehouder natuurontwikkeling, samen met de kinderen een informatiebord.

De leerlingen gaan in kleine groepjes aan de slag onder de deskundige leiding van medewerkers van de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het schoonmaken van de poel en het verwijderen van overtollige begroeiingen. Wethouder Gerard IJff onthult samen met de kinderen een informatiebord dat toelichting geeft op onder andere de karaktereigenschappen van het gebied, het beheer en de begrazing door schapen.

De activiteiten maken deel uit van het educatieproject 'Natuurbeleving Dennemarken'. Uitgangspunt van dit project is het interesseren van buurtbewoners voor de natuur in hun eigen leefomgeving en het voortbestaan van de diverse planten en (water)dieren. Het gebied, gelegen tussen de woningen Dennemarkenhof nr. 27 en 29 en de Sint Wirosingel, heeft hoge natuurwaarden, zowel wat betreft flora als fauna. Door kinderen een rol te geven in dit geheel, leren ze al op jonge leeftijd de natuur te waarderen en te respecteren. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Limburg.

Bewoners, ouders van de leerlingen en andere geĂŻnteresseerden, zijn van harte welkom om ter plekke een kijkje te komen nemen. De werkzaamheden beginnen om 09. 00uurendurentotongeveer12.00uur.

Lees ook:

* Project Natuurbeleving Dennemarken van start

Publicatiedatum: 14.10.2004 Bijgewerkt: 14.10.2004