Gemeente Dalfsen

19-10-2004

Wethouder Veldhuis verricht starthandeling Gerner Marke

Dalfsen - In opdracht van de gemeente Dalfsen is deze week een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwrijp maken van een groot gedeelte van de nieuwe woonwijk De Gerner Marke. Met de realisering van het plan De Gerner Marke wordt voor de komende jaren in de behoefte aan woningbouw in de kern Dalfsen voorzien. Op donderdag 21 oktober rond 14.00 uur levert wethouder Veldhuis zijn bijdrage aan de voorbereidingen, zodat de werkzaamheden uiterlijk 1 maart 2005 zijn voltooid.

Van de totaal 24 hectare wordt in eerste instantie 18 hectare bouwrijp gemaakt. Het gebied waar nog een archeologische opgraving moet plaatsvinden gaat nog niet op de schop. Dit is echter maar een klein deel van de 1e fase van het woongebied De Gerner Marke. De archeologische resten liggen vooral in het gebied van de 2e fase. Het bouwrijp maken gebeurt door aannemersbedrijf Hoogeboom uit Raalte. Het bedrijf heeft hiermee ook voor de eerste keer een opdracht van de gemeente Dalfsen gekregen.

De gemeente is inmiddels begonnen met de uitgifte van 34 kavels. Naast deze kaveluitgifte worden in 2004 en 2005 bijna 140 woningen ontwikkeld door samenwerking tussen de gemeente Dalfsen, de woonstichtingen Vechthorst (huurwoningen), de Veste (sociale koopwoningen) en Hardal B.V. (vrije sectorwoningen).