Ingezonden persbericht


eBay Europa en Caritas starten liefdadigheidsveiling voor jonge slachtoffers Beslan, Ossetie

Amsterdam, 19 oktober 2004 - Vanaf morgen, 21 oktober start een speciale liefdadigheidsveiling via diverse Europese eBay-sites, waarvan de opbrengst naar Caritas zal gaan, een humanitaire vereniging die zich bezig houdt met het werven van fondsen voor de kinderen en families die slachtoffer zijn geworden van de vreselijke gebeurtenissen op de school in Beslan, Ossetie.

De veiling, die loopt van 21 tot en met 28 oktober, wordt direct gesteund door de Algemeen Directeuren van diverse Europese eBay vestigingen, waaronder de kantoren in Italië, Spanje, UK, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Zij doneren ieder een persoonlijk object aan Caritas, aangevuld met diverse locale eBay gadgets.

Alle veilingen hebben een startprijs van 1 euro en zijn via een button met de tekst 'bied mee en help Ossetie' op de Nederlandse homepage - http://www.ebay.nl - te bereiken. Wereldwijd kan iedereen die ingeschreven is bij eBay meebieden en daarmee een financiële bijdrage leveren aan de slachtoffers en nabestaanden van de tragedie in Ossetie.

Over Caritas
Caritas International is een wereldwijd netwerk van 162 christelijke organisaties die samen in 200 landen actief zijn in crisishulp en ontwikkeling en zich inzetten voor een rechtvaardige en solidaire wereld. Caritas International helpt slachtoffers van oorlogsgeweld, natuurrampen, armoede en migratie met materiële en niet-materiële hulp. Zonder onderscheid naar ras, godsdienst, filosofische of politieke overtuiging. Kijk voor meer informatie op: http://www.caritas.org.

Over eBay®
Met 114 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 26 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: http://www.ebay.nl/.