Provincie Limburg

leeg

Provinciale Staten in interactief debat over subsidietraject Op donderdag 21 oktober a.s. vindt in De Oranjerie in Roermond een interactieve werkconferentie plaats over het provinciale subsidietraject. Deze werkconferentie is een initiatief van Provinciale Staten van Limburg met als doel het totale subsidietraject en de communicatie tussen betrokken partijen te verbeteren.

Deelnemers
Voor deze werkconferentie is een uitnodiging gestuurd aan instellingen/instanties die een provinciale subsidie ontvangen. Op deze uitnodiging is massaal gereageerd. Op basis van sector, organisatiegrootte en ervaring zijn uiteindelijk 85 deelnemers geselecteerd. Samen met een groot aantal statenleden zal op 21 oktober gesproken worden over het provinciale subsidiebeleid.

Programma
Het programma start om 13.00 uur met een sprekersgedeelte en een interactief deel met de deelnemers in de vorm van parallelle sessies. Daarna volgt een plenair deel waarin de oplossingen uit de parallelle sessies worden gepresenteerd. Aansluitend vindt er een discussie plaats onder leiding van middagvoorzitter Paul t Lam in aanwezigheid van onafhankelijk specialist op dit gebied Mieke Verhaegh directeur van TRIAS Subsidie.

Initiatief Provinciale Staten
Initiator en opdrachtgever van deze werkconferentie is Provinciale Staten. De opdracht voor het organiseren van deze conferentie is op 30 januari jl. door PS gegeven naar aanleiding van een motie van het CDA bij behandeling van het onderwerp herijking subsidiebeleid. Daarbij is gesteld dat het herijkte subsidiebeleid pas ingevoerd mag worden als de uitvoerende instellingen gehoord zijn met betrekking tot de uitvoerbaarheid en doelmatigheid van dat beleid.

20-10-2004 14:52