Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 21-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onzedelijk betast

BILTHOVEN- Op donderdag 16 september werd een meisje onzedelijk betast door een nog onbekende man.

Omstreeks 17.00 uur liep een 13-jarig meisje uit Bilthoven naar haar fiets die stond bij het winkelcentrum de Kwinkelier aan de Julianalaan. Plotseling kwam een man op haar aflopen. Deze man begon haar direct onzedelijk te betasten. Het meisje duwde de man op een gegeven moment weg en ging er vervolgens op haar fiets vandoor.

Signalement man: blank, ongeveer 35 jaar oud, normaal postuur, bruin haar en hij had een bruin sikje. Het meisje durfde in eerste instantie het voorval niet thuis te vertellen, maar enkele weken later vertelde ze dit vervelende verhaal toch aan haar ouders. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Verlichtingscontrole

DE BILT / BILTHOVEN De politie heeft op woensdagavond 20 oktober een fietsverlichtingscontrole op De Holle Bilt in De Bilt en de Soestdijkseweg zuid in Bilthoven gehouden. In totaal dertig fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was, twee bromfietsers werden bekeurd omdat zij geen bromfietscertificaat hadden en één omdat hij niet was verzekerd was.

Inbraak

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 20 oktober werd een verdachte van een inbraak aangehouden.

Rond 21.10 uur zag een politieman van het Korps Landelijke Politiediensten dat twee jongens een hekwerk van een bedrijfsterrein aan De Woerd aan het doorknippen waren. Hij waarschuwde collegas van district Binnensticht en van het KLPD. Zij gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Het terrein werd rondom afgezet en politiemensen gingen het terrein op. Op het terrein werd een 14-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aangetroffen en aangehouden. Onder andere met een politiehond werd de rest van het terrein onderzocht, maar de tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Op het terrein bleken nog geen gebouwen te zijn opengebroken. De aangehouden verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Agressieve winkeldief

DE BILT Op woensdag 20 oktober werd een betrapte winkeldief zeer agressief.

Rond 17.20 uur werd bij een winkel aan de Looijdijk een jongen betrapt op de diefstal van een fles parfum. Toen hij de kassa was gepasseerd, werd hij door een personeelslid aangehouden. De verdachte, een 13-jarige jongen uit De Bilt, verzette zich echter. Hij probeerde weg te rennen, sloeg een medewerkster, gooide een fles parfum kapot en vocht met een andere medewerkster. Ook een klant liep klappen in haar gezicht op. Tevens bedreigde hij het personeel verbaal en schold hen uit. Hij kon toch in de winkel worden gehouden en werd even later aan de politie overgedragen.

Hij is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij bekende de diefstal en het door hem gebruikte geweld tegen het personeel en de klant.

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 20 oktober van 15.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Griftlaan gehouden. Zestien bestuurders werden bekeurd omdat zij te hard reden. De bestuurder met de meeste haast reed 86 km/u.

Verkeerscontrole en Bob of bon

MAARTENSDIJK De politie heeft op woensdagmiddag 20 oktober een verkeerscontrole op de Dorpsweg gehouden. In het kader van de alcoholcampagne Bob of bon moesten tevens alle gecontroleerde automobilisten een blaastest afleggen.

In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven, onder ander voor: niet dragen van de gordel (4), verlopen APK (2), losbreekreminrichting aanhangwagen onjuist of niet bevestigd (2) en het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs (15). Geen van de gecontroleerde automobilisten bleek (teveel) te hebben gedronken.