Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2004

Dodelijke aanrijding

Twee slachtoffers overleden bij aanrijding op de A35

Borne

Donderdagavond 20 oktober vond omstreeks 21.10 uur een aanrijding plaats op de rijksweg A35 in Borne voorbij de afslag Borne-West. Het ging hierbij om de rijbaan richting Deventer, alwaar op dat moment een file stond in verband met de wegwerkzaamheden. Bij deze aanrijding waren vijf voertuigen betrokken.

Een 44-jarige chauffeur uit Tsjechië reed met zijn vrachtwagen op de linker rijstrook en botste achter op een personenauto, die onmiddellijk daarna in brand vloog. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Heerenveen, die met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis werd overgebracht. Zij werd later die avond vanaf het ziekenhuis in Enschede overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Zij verkeert in levensgevaar. Bij haar in de auto zaten haar 65-jarige moeder uit Vriezenveen en haar 37-jarige zus uit Wierden, die beiden om het leven kwamen. Vervolgens is de vrachtwagenchauffeur naar de rechter rijstrook uitgeweken, waar hij in aanrijding kwam met een touringcar. Wat er daarna gebeurde, is nog onduidelijk en zal nader onderzocht worden. Bekend is dat nog twee voertuigen bij de aanrijding betrokken zijn geweest. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond.

In de bus zaten 85 personen, allemaal jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar van een onderwijsinstelling in Duiven. Vier van hen raakten licht gewond en werden ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Twee van hen, 18-jarige jongens uit Westervoort, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De inzittenden van de bus zijn door hulpverleners opgevangen en nadien overgebracht naar Duiven.

Het verkeer op deze rijbaan is gedurende een aantal uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via Borne en Hengelo.

Er vinden tussen de afslag Borne-West en Almelo al geruime tijd wegwerkzaamheden plaats. Hierdoor zijn er dagelijks files op dit traject. Naar de situatie rondom de wegwerkzaamheden alsmede de toedracht van het ongeval stelt de politie een nader onderzoek in. (bps: 04-130301, 04-130302))

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --