Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 21-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

2e Verdachte ook aangehouden

ABCOUDE- Op dinsdag 10 augustus werd door twee verdachten een overval gepleegd op een winkel aan de Hoogstraat. Op woensdag 15 september werd hiervoor de 1e verdachte aangehouden. Omdat de 2e verdachte was ondergedoken, kon hij pas worden aangehouden op 29 september.

Omstreeks 19.40 uur kwamen twee gewapende mannen de winkel binnen en bedreigden het winkelpersoneel. Een van de mannen pakte de winkelbediende bij zijn keel en de andere overvaller dreigde met een aansteker. Na een worsteling zagen de overvallers toch kans om een greep uit de kassa te nemen en gingen er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor.De mannen reden hard weg in een auto.

In de winkel waren goede beveiligingsmaatregelen genomen en van deze overval waren goede beelden gemaakt. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht bestede aandacht aan de zaak op maandag 13 september. Na deze uitzending kwamen al veel goede tips binnen bij de recherche van het district Rijn & Venen. Dankzij de goede tips kon de politie op 15 september een 29-jarige man uit Amsterdam aanhouden. De andere overvaller, 32-jaar uit Amsterdam, kon eind september worden aangehouden.

Verkeerscontroles

VINKEVEEN/MIJDRECHT- Op woensdagavond werd tussen 19.00 en 21.15 uur op de locaties Kerklaan, Industrielaan en de Dokter van den Berglaan gecontroleerd op fietsverlichting. Alle fietsers hadden hun verlichting prima in orde. 2 Bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden zonder gordel en rijden met te hoge snelheid.

Rijden zonder invloed

WOERDEN- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een slok teveel op achter het stuur zat. Omstreeks 05.15 uur controleerden agenten een 58-jarige automobilist uit De Meern. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 395 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.