AutoRai

21-10-2004

Mercedes SL-Klasse

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de legendarische SL-Klasse presenteert Mercedes-Benz een speciale uitvoering onder de naam Edition 50.

De SL-Klasse werd in 1954 tijdens de International Motor Sports Show in New York voor het eerst getoond. De jubileumuitvoering wordt geleverd als SL 500 met achtcilindermotor of als SL 350 met V6-motor. De auto is voorzien van een uitgebreid pakket van voorzieningen, zoals COMAND APS met pan-Europees navigatiesysteem, geventileerde multi-contourstoelen en nappaleer. Opvallend zijn de Edition 50-logos op de hoofdsteunen, op de middenconsole en de luchtinlaten op de voorspatborden. Ook de kleuren Silver Arrow en designo briljant black metallic zijn een speciaal kenmerk van het jubileummodel. Sinds het debuut van de 300 SL met vleugeldeuren, 50 jaar geleden, nemen Mercedes-Benz sportwagens een bijzondere plaats in. De huidige SL-Klasse is de vijfde generatie van de tweezitter en drie kenmerken maken het model uniek: een verfijnd ontwerp, innovatieve technologie en buitengewoon veel rijplezier.

De Edition 50 onderstreept het speciale karakter van de SL met een aantal speciale kenmerken, zoals de in mat zilver gespoten grille met chromen lamellen, de 18 inch lichtmetalen wielen met turbine-ontwerp, de speciale spiegelende dorpelbeschermers, een windafwijzer en getinte achterlichten.

Het instrumentenpaneel is afgewerkt met een combinatie van leer en Alcantara, terwijl de stoelen zijn bekleed met zacht nappaleer. De afwerking van het interieur is naar keuze in aluminium of in zwart. Naar keuze kan ook het leer in two-tone worden geleverd (condor zilver en zwart), of geheel in designo black met kwarts-gekleurde naden. Voor meer comfort en rijplezier is de auto voorzien van een reeks innovatieve Mercedes-systemen, zoals het COMAND APS radio-/navigatiesysteem, gekoppeld aan een CD-wisselaar en een Surround System als standaard, plus geventileerde luxueuze stoelen met multicontourfunctie en gelaserd Edition 50-logo in de hoofdsteunen. Andere voorzieningen zijn: bi-xenon koplampen met reinigingsfunctie, PARKTRONIC parkeerhulp, brede banden (255/40 R18 voor en 285/35 R18 achter), velours matten met zilverkleurige randen en SL-logo, bagagebanden aan de achterkant van de stoelleuningen en wegklapbare buitenspiegels links en rechts. De SL 350 Edition 50 levert 180 kW /245 pk en is voorzien van een vijftraps automatische transmissie. De SL 500 Edition 50 heeft een 225 kW /306 pk sterke V8-motor, gekoppeld aan een 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie.

De speciale uitvoering van de SL wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren en is leverbaar tot het eind van 2004. Er zullen in totaal 6 exemplaren van deze gelimiteerde versie naar Nederland komen en deze zijn allemaal reeds verkocht. De consumentenprijs van de SL 350 begint bij 129.900,= en de SL 500 is te koop vanaf 156.500,=.