Persbericht

Interoute breidt virtual voice network uit met sonus

Amsterdam, 21 oktober 2004 - Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, gaat additionele Voice over IP infrastructuur apparatuur van Sonus (Nasdaq: SONS) inzetten op zijn netwerk. Hiermee gaat het bedrijf in op de groeiende vraag naar virtuele spraak netwerken (Virtual Voice Network (VVN).

De VVN dienst van Interoute is een van de snelst groeiende onderdelen van het netwerkbedrijf. VVN biedt telecomoperators en internet toegangaanbieders de mogelijkheid om op kosteneffectieve wijze de spraakmarkt te betreden door gebruik te maken van het reeds bestaande netwerk van Interoute.

Interoute werkt sinds mei samen met Sonus voor zijn VVN dienst. Sindsdien is de vraag naar deze dienst sterk gegroeid. Verwacht wordt dat in 2004 meer dan 100 miljoen minuten spraakverkeer per maand over het netwerk van Interoute zal gaan.

Met de volledige set van Sonus oplossingen* vergroot Interoute de omvang van zijn netwerk, het geografische bereik daarvan en nieuwe Points of Presence (PoPs).

Het VVN concept is zeer in trek bij een scala van bedrijven, van incumbents tot ISPs en, omdat zij hiermee de eindgebruikers kunnen bedienen zegt Gareth Williams, president global markets, Interoute. IDC voorspelt dat 45 procent van de Europese bedrijven eind 2005 hun spraak en dataverkeer zullen hebben geïntegreerd. Met de Sonus softswitch technologie stellen wij service providers in staat om deze geconvergeerde diensten op hun eigen infrastructuur te leveren zonder de benodigde kapitaal- en operationele investeringen.

De VVN van Interoute levert een volledig pakket aan partitioning, telehousing, bandbreedte en professionele diensten op zijn pan-Europese netwerk. De spraakoplossingen van Sonus bieden Interoute de mogelijkheid om opmaat gemaakte diensten te leveren die aan de zakelijke voorwaarde van zijn klanten beantwoorden.

Vooruitstrevende carriers zoals Interoute bewijzen dat een modern netwerk het mogelijk maakt om op nieuwe wijze zaken te doen tegen hogere rentabiliteit voor netwerkeigenaren en hun klanten , zegt Steve Edwards, chief marketing officer en algemeen directeur, EMEA, Sonus Networks.


* de GSX9000Ô Open Services Switch, de InsignusÔ Softswitch en de Sonus InsightÔ Management System

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com